Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dříve jsem si kupovala šicí nítě tzv. "Imitace šicího hedvábí". Byly to bavlněné nítě (bílé a černé na větší špulce nebo barevné na malé) pro široké použití.Teď prodavačky neví o co jde. Věřím, že se vyrábějí dodnes, ale pravděpodobně pod jiným názvem. Jedná se mně o ty bílé nebo černé. Nevíte někdo pod jakým názvem se dají koupit?
Děkuji
Dobrý den,
imitace šicího hedvábí byly podle mě nitě na běžné šití, dnes jsou polyesterové. Koupit se dají i bavlněné i hedvábné nitě, nebo také viskózové (viskóza=umělé hedvábí). Záleží na tom, k jakému účelu jsou určeny.
Na běžné šití šicím strojem i ruční se používají nitě PES v různé kvalitě. Bavlněné bych nedoporučila ani na bavlněné látky, protože se budou srážet a švy budou po vyprání nevzhledné.
Možná zkuste něco takového: sici-stroje-overlocky.cz/... . Ale imitaci šicího hedvábí by prodavačky znát měly.
Já si myslí, že všechno, co je na tenkých špulkách je imitace hedvábí. Vždycky, když potřebuji koupit, tak říkám, že chci třeba červené hedvábíčko. V galanterii látky nejsou, abych kupovala na metry a dnes z opravdového hedvábí už není vlbec nic, ne tak nitě. K omylu nemůže dojít. A když řeknu nitě, tak mi nabídnou velkou dřevěnou špulku nití. Ty jsou, většinou, určeny na ruční šití. A ty pak můžu upřesnit, třeba režnou, na knoflíky nebo na džíny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.