Nejste přihlášen/a.
uhoří konec el.kablu eletrikář mi tvrdí že mám silny jistič tak nevím kde je chyba Dík
Pár postřehů 1) vedení se plánuje podle spotřebiče tj. na budoucí zatížení a s rezervou 2) jištění chrání vedení, volí se podle vedení a není možné, aby uhořel kus kabelu (vyjma případu natažení oblouku ve svorkovnici, nebo tvrdého zkrazu). 3) vyhazuje-li bojler jistič, je s největší pravděpodobností vadný.
Jednak nerozumím otázce a dále: Doporučuji to nechat na odborníkovi. Když bojler vyhazuje síť(?, snad jistič, ne?), nebude to úplná banalita a laikovi nedoporučuji se v tom vrtat.
"Ale to udělá jednou za 5 měsíců zkráti se cca o 4cm u termostatu a jedé dál bez problému"
Hliník, oxidace, neočištěný kontakt, málo dotažený spoj. Spolehlivý mix, který se za pár měsíců zachová stejně.
Přiznávám, že neovládám řeč Vašeho kmene - ta věta mi nedává smysl.
Nicméně tuším jakýsi problém s bojlerem. Bojler je nesmírně jednoduchý spotřebič - jde jen to těleso a termostat.
Pokud to vyhazuje jistič, bývá nejčastěji spálené těleso, ale nedá se vyloučit ani jiný problém - třeba na tom termostatu.
Vzhledem ke stylu dotazu bych na Vašem místě zavolal elektrikáře.
Občas je potřeba předrátovat vnitřní zapojení, neboť z důvodu oxidace a tedy špatného přechodového kontaktu dochází k ohřívání spojů a upalování vodičů. Toto je obvyklá věc, čili nalisovat nové fastony na nejlépe nové vodiče o větším průřezu...
Dnes se šetří na úplně všem co jde... Vyhazování, tedy pokud to není k vůli něčemu jinemu, může být klidně upadením vodiče a zkratováním... Stejně se chovají i spoje třeba ve sporáku, prostě se opalují až upadnou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.