Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výmalba bytu - jako dosáhnout světle béžové

Od: pepaik odpovědí: 4 změna:

Rád bych zdi neměl úplně bílé, ale hodně světle ..., správný termín je snad béžové. Věci s tou správnou barvou jsou také označovány "slonovinové, karamelové, nebo krémové,"já v tom rozdíl nepoznám, ale vidím že to je to, co bych chtěl. Každopádně zkušenost je, když jsem prostě do bílého základu přidal tónovací hnědou, tak z toho byla nějaká taková nudná světlá vyblitá hnědá, v horším případě narůžovělý paskvil nebo vůbec takové ty "tělové"barvy které fakt nesnáším.

Asi něco takového, ale fakt kvůli tomu nechci kupovat speciální barvu... Musí to jít nějak pořešit vhodnou kombinací tónovaček.

living.cz/...

primalex.cz/...

Povedlo se to někomu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podívejte se po odstínu "slonová kost".

------------------

A, teď vidím, že si to chcete namíchat sám. Já myslím, že je to kombinace bílé + žluté + malého množství hnědé.

jabraka*
hodnocení

1x

Speciální barva není barva z míchárny.Tam si přinesete vzorek,podle něj vám namíchají přesné množství barvy podle přineseného vzorku a dostanete k tomu číslo.Pokud barva nevyjde,přijdete s tím číslem a v prodejně vám namíchají další.

Výhodou je,že si nemusíte kupovat přebytek,třeba 15 kg,a co zbude,vylít.Pokud v budoucnosti půjde o opravu,stačí jít s zadaným číslem do prodejny a namíchat jen malou dávku.

Z praxe vím,že se rozhodně ušetří.

JABRAKA

hodnocení

0x

Já dělám béžovou ze základní bílé a do toho malé množství hnědé tónovací barvy. Ono taky záleží na té tónovací barvě, některé barví moc málo. Asi to chce zkoušet.

hodnocení

0x

Proč to dělat složitě, když můžeš koupit přímo hotovou tónovací pastu a pak jen doladit přidáváním množství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]