Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkup pozemku

Od: kvetazackova odpovědí: 7 změna:

aDobrý den,při kontrole katastrálního úřadu,zjistili ,že soused postavil garáž na našem pozemku,pozemek odkkoupil.Jak si máme rozdělit finance? Mě patří 1/2 nemovitosti i spozemky,synovci 19/20 a švagrovi 1/20.Děkuji Žáčková

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Možná mě to už navečer nemyslí, ale 1/2 + 19/20 + 1/20 je nějak moc.
Ale jinak bych to rozdělil podle podílů, pokud v tom není ještě něco víc.

zlomky
hodnocení

1x
Paní neumí zlomky, nicméně to asi myslí tak,že jejich polovina je rozdělena na ty dvacetiny. Takže hodnota domu se vydělí dvěma = půlka, ta se vydělí dvaceti=švagr (1/20) a rozdíl mezi půlkou a švagrem = synovec (19/20).
sollik*

Ty poměry se budou vztahovat k celé nemovitosti. Tedy paní má 10/20, synovec 9/20 a švagr 1/20.

ludos
hodnocení

1x

Vy máte 50%, synovec 45%, švagr jen 5%. Aneb zlomky naznačují dělení...

ladinpraha*
hodnocení

0x

To půjde dost špatně. Tobě patří půlka nemovitosti a synovci se švagrem nemovitost celá?

hodnocení

0x

Tak to třeba zkuste ve stejném poměru, podle vlastnictví, pokud se nedohodnete jinak. Taková je logika věci. Ale ty podíly nějak nesedí...

kvetazackova
hodnocení

Mě patří 1/2,synovci 9/20 švagrovi 1/20

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]