Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze uložit HT odpadní potrubí do země?

Od: gruntovnik odpovědí: 8 změna:

Jenom se chci ujistit. Hrabu se celý večet v technických listech k HT-PP odpadním systémům. Pokud tam něco píšou, tak že zakázané oblasti použití je v zemi mimo budov. Jde mně o to, že odpady v koupelně musím vést v zemi pod základním betonem, čili trubky zasypat do pískového lože, dosypat bordelem, trochu zhutnit, návezt štět, beton, navařit IPU atd. Krytí nad trubkama bude cca 20 cm, pak ten štět atd. Může být? Obetonovávat se mně to nechce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

4x

A proč nepoužijete oranžové KG trubky, proč tak trváte na na šedých HT?

doplněno 14.08.18 22:23:

Ale KG trubky jsou určeny pro odpadní potrubí, ukládané do země. Kde jste přišel na to, že jim to nedělá dobře? Naopak jsou kvalitnější než HT.

doplněno 14.08.18 22:36:

To je blbost, co píšete. Vždyť se do země na odpady nic jiného nepoužívá. Nepletete si to s novodurem?

gruntovnik
hodnocení

Protože třeba z pračky půjde horká voda a to PVC nedělá vůbec dobře.

gruntovnik
hodnocení

KG snese krátkodobě max. 60 st. C, dlouhodobě 40 st. C. Když tam poteče voda z vyvářky, tak se to rapidně podepíše na životnosti. A kvalitnější jako jak kvalitnější? Kvalitnější je kamenina. Nebo spíš bývala, protože dneska všichni rychle, rychle, levně, levně, tak se to ku..í z umělých hmot.

hodnocení

2x
No
Pokud jde o Vaší domácí pračku a nikoliv průmyslovou prádelnu, tak klidně použijte PVC KG. Jinak Vám ale nic nebrání abyste použil potrubí PP k tomu určené, nikoliv tedy PP HT, ale např. PP KG2000 nebo některý z mnoha dalších systémů potrubí PP.
doplněno 14.08.18 22:44: gruntovnik: rozhodně Vám ale nikdo nebrání udělat ležatou kanalizaci z kameninového potrubí, když na něm trváte, nebo ano?

jabraka*
hodnocení

2x

HT-PP materiál je polypropylen.Odolává i vcelku dlouhodobě vysokým teplotám(nad 110 stC.Ale i PVC je materiál tepelně odolný.Vytlačování PVC trubek se provádí při teplotách až 170 stC.Proto by měly bez potíží snést teplotu horké vody.Pokládat na ně hrubý kámen bych nedoporučil,při dilataci by mohlo dojít k mechanickému porušení roury.Položit do betonového lože by neměl být problém.

JABRAKA

hodnocení

2x

Můžete dle Vašeho postupu použít HT, ale častěji se dává KG.

hodnocení

2x

Já jsem použil to KG s postupem uložení podobnému tomu co tu popisuješ. I to HTéčko by v zemi přežilo.

nikdo*
hodnocení

0x

Toto je KG potrubí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]