Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused bude bourat a máme společnou zed

Od: soty odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , koupila jsem dům který má se sousednim spolenou zed´ původně to byl dům jeden .A původně byl také určený k demolici .Nemá základy můj má střechu rovnanou ležela na komíně k sousedům mám sklep .Jsou to vepřovice ,Soused se rozhodl stavět a svoji část zbourat zed prý k té společné přistaví novou a ještě u ní udělá základy no je tam sklep může udělat základy vedle sklepu a postavit dům nový .No obešel zákon protože má zastavěný celý pozemek tak to má uvedeno jako opravu .No já mám strach že mi poškodí dům protože musí bourat od té naší společné zdi .Střecha vadná dům starej .No mám novou elektriku novou vodu nové omítky jen topeni stále topím dřevem jsem zjistila že komin je křivý a úzký a krb nejde napojit a střecha leži na tom kominu .Už přišlo ze stavebního úřadu že budou stavět máme uplatnit námitky .O mém domu tam není uvedeno ani slovo.Jakou mám dát námitku co tam uvést a na čem trvat abych svůj dům co nejvíce ochránila a v případě škody se nebála že budu bezdomovec je to 1 1 .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Upozornit stavební úřad na situaci, pokud vydali povolení, měli by ale o situaci vědět. Radši dvakrát upozornit, než vůbec.

soty
hodnocení

Mám na námitky /STAVEBNÍ ÚŘAD K POVOLENÍ /už posledních pár dní co tam mám napsat jak upozornit?

Ideální je osobní jednání, tam se domluvíte, pokud bude potřeba písemná forma.

hodnocení

0x

Jak to máte ošetřené v katastru nemovitostí? Je to tam zapsané? Psal jsem to již v dřívější době ohledně toho jak je to s těma "rádoby" společnýma štítama a potom je to společná zeď a plot atd. Pokud nemáte nic takového zapsaného v katastru tak potom není společného nic. V případě žýe si kdysi dávno sousedé něco domluvily a podepsaly ale nenechali zapsat do katastru tak mají dneska bohužel smůlu.

soty
hodnocení

společná zed bude jeho ..musí ji tu nechat a přistavět k domu ještě jednu jinak svůj neubourá ale mě jde o to že i tak se neví co dům udělá může mi i spadnout ...jak se zajistit jaké námitky podat na stavební úřad co požadovat aby zajistili aby to nespadlo ...mě soused řekl že mu je to jedno že mi to spadne že to zaplatí pojištovna ale ta nic nezaplatí řekl blbost

jabraka*
hodnocení

0x

Pro se musí vyjádřit i statik.Buď to zařídí oni,nebo ho zaplatíte vy,když to bude nutné.V nejhorším případě dáte nesouhlas.

JB

rv*
hodnocení

0x

Domy mají společnou zeď, požaduji statické posouzení se zápisem stávajícího stavu mé nemovitosti a po dobu stavby statické zajištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]