Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palubkový akustický podhled

Od: zdenekm® odpovědí: 7 změna:
Zdravím. Rekontruuji trámový strop - mezi trámy je 14cm Knauf Decibel, nad tím prkna, bude vyrovnávací podsyp, desky Fermacell s kročejovou izolací, akustická podložka a vinylová plovoucí podlaha. V přízemí bych chtěl udělat palubkový podhled a řeším jak ho udělat, aby měl při minimální výšce co nejlepší akustické vlastnosti (v rámci možností). Asi by bylo vhodnější použít modrý SDK, ale kvůli vzhledu chci palubky. Udělat samonosnou konstrukci (nespojenou se stropem) by bylo obtížné - mezi stěnou a stropem není pravý úhel, ale rádius jak hrom. Můj plán je tedy použít stavěcí třmeny (tmd-0116) podlepené pěnovým těsněním, do těch latě a na ně palubky. Mezi stávající rákosový strop a palubky ještě cca 4cm vaty. Co si o tomto řešení myslíte? Napadá vás nějaké lepší? Mj. řeším, že krajní trámy jsou u zdi, tj. z jedné strany nevím jak tu lať přišroubuju do třmenu. Od použití třmenů si slibuji i snadné vyrovnání nerovností stávajícího stropu... Latě na rošt plánuji cca 60x30, palubky 12mm. Rozměr místnosti cca 4x4 metry.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Co si představuješ jako akustickou vlastnost?Dřevo samo je pro pohlcování hluku nevhodné-.ani zavěšení na tlumící silent bloky nepomůže.Akustika místností je pak tvořena spíše členitostí povrchu.Takže je potřeba si uvědomit,že akustika je velmi složitá věda a není ji možné řešit jen použitím pofiderního akusádroše,jenž je jen reklamním produktem.Především je nutné si říci,jaký problém v akustice chci řešit.

JABRAKA

hodnocení

"Akustický podhled" je v tomhle případě asi příliš nadnesený výraz. Prostě ze zhora (kde bude dětský pokoj) si dávám docela záležet abych dosáhl co největšího útlumu hluku a dole (naše ložnice) chci dělat podhled - současný palachový strop je křivý a popraskaný. Z důvodu osobních preferencí chci palubky. No a přemýšlím jak to v rámci možností udělat co nejlépe, nebo to alespoň co nejméně pokazit :) Před rekonstrukcí bylo slyšet každý krok a slovo...

hodnocení

0x

Myslím, že tohle by mělo stačit: potichu.cz/...

popř. noitami.cz/...

hodnocení

Díky za odkazy, ale bohužel to moc neodpovídá na můj dotaz.

sollik*

Já osobně bych udělal jak píšete. Řešil jsem něco podobného s tím, že nad ložnicí máme koupelnu ve které běží v noci sušička. On ten strop jako takový můžete odhlučnit sebelíp, ale zvuky se šíří i stěnou a s tím už moc nenaděláte.

Navíc - předpokládám, že v pokoji budou Vaše děti, takže pokud to budou nějak přehánět s hlukem, není problém je usměrnit.

hodnocení

@sollik Jj, v pokoji budou moje děti :) Jen bych to chtěl v rámci možností (nízké stropy v přízemí i patře) udělat co možná nejlépe, resp. se aspoň vyhnout nejhorším chybám. Sám mám "trauma" z dětství, kdy jsem musel ve svém pokoji chodit po špičkách, protože dole bylo všechno slyšet (a to ani nebyl trámový strop, ale tuším hurdiskový).

jabraka*
hodnocení

0x

Zdenku,

jediné,co můžeš udělat proti kročejovému hluku,je vhodný zásyp a pak kročejový útlum pod plovoučkou.Pomůže také vhodný koberec.Zatlumit úplně zvuky seshora lze jen použitím speciálních sendvičových konstrukcí.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]