Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plyn.sporák - horké spínače - je to OK?

Od: astik odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, koupila jsem si nový plynový sporák zn.Mora P 161 AW. Zkusila jsem pečení v troubě a po nějaké době jsem sáhla na "zapínače" plynu a téměř všechny byli až vařící. To se mi nezdá normální. Když budu péct, nebudu moci zárověň vařit - zapínat sporák - abych se nepopálila?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Reklamujte. Problém může být v netěsnosti dvířek a horký vzduch proudí na knoflíky. Máte to nové, tedy se zárukou, opravář vám to vysvětlí jestli to v pořádku ne, nebo nikoliv.

Pochopitelně horké budou vždy, ale ne tak, že se na nich nedá udržet ruka.

hodnocení

2x

No já teda nevím, ale až se jich paní zeptá, tak jí řeknou, že to je normální. Přece nepůjdou sami proti sobě. A mně se to teda normální vůbec nezdá. Knoflíky mohou být přece vyrobené z takového materiálu, který se nebude takto zahřívat. Vždyť to je i u hrnců a pánví hlavní téma, na které výrobci rádi s pýchou poukazují. Teda to, že ucha, nebo rukojeti nepálí. Tak proč by to nešlo i u sporáku? Plynový sporák dnes už nemám, ale měla jsem. A nikdy jsem nezaznamenala, že by byly knoflíky rozpálené. To je přece blbost a tak by to být nemělo. Značka Mora to ale nebyla. Já bych to určitě reklamovala a sporák jim vrátila, dokud máte čas.

doplněno 22.08.18 21:17:

A ty dotazy a odpovědi si napsali oni sami. To nejsou názory spotřebitelů. Rozmyslete si to, ale jestli máte možnost sporák vrátit, tak to udělejte. Jinak Vás to bude štvát při každém použití.

hodnocení

0x

Opravdu si myslíte, že když je trouba rozpálená na 180°C, tak části v její blízkosti budou studené? Notabene když trošku netěsní dvířka trouby a ten horký vzduch stoupá přímo na ovladače kohoutů? To snad ne*sok*

hanak*
hodnocení

0x

Myslím, že plynová trouba- narozdíl od elektrické, nemůže být až tak dobře izolovaná a utěsněná, protože bez přísunu vzduchu by plamen nehořel, tím větráním ale uniká z trouby i hodně tepla.

vernon
Plynová trouba není táborák, vzduch pro hoření nenasává skrz netěsná dvířka...
Dvířka musí těsnit!

astik
hodnocení

Rozhodně si myslím, že ty spínače nemaj být vařící! Stará trouba TOHLE nedělala! Navíc v popisu troby naopak píší, že sklo je bezpečné, při pečení, i pro děti. BLBOST! Akorát se spálí. Proto se ptám.

hodnocení

0x

Záleži ako tesnia dvierka,ak je tam medzera,tak gombíky budú horúce.Skontrolujte tesnosť.Niekedy na starých rúrach,kde tesnenie nebolo, sa dával ochranný hliníkový kryt na gombíky,ktorý sa zasúval pod ne.Kryt bol súčasťou príslušenstva ku sporáku.

jentak*
hodnocení

0x

Bude to normální. Dělají to právě ta dvířka co nepálí. Mají mezeru mezi vnitřním a vnějším sklem, kudy proudí vzduch, co ho ochlazuje. No a ten vzduch nejspíš proudí kolem knoflíků nahoru.

hodnocení

0x

Některé výrobky měly ve výbavě takový krycí zasunovací plech právě pro ochranu knoflíků od sálavého tepla. Ale jestli si vzpomínám dobře, tak se to mělo používat při grilování a otevřených dvířkách.

Jak tu bylo psáno, servis by se mohl vyjádřit přímo k tomuhle výrobku. Co je možné a co už ne. A proč.

hodnocení

0x

Ptejte se výrobce, co je špatně:

Nenašli jste na našem webu informace, které jste chtěli? Zkuste se podívat do sekce Dotazy a odpovědi, kde najdete řadu pravidelně se opakujících dotazů. Pokud ani zde nenajdete pdpověď na Váš dotaz, napište nám na adresu info@mora.cz, pracovníci našeho zákaznického oddělení Vám rádi odpoví.

astik
hodnocení

Díky za odpovědi. Určitě se jich zeptám.

majsterjoe*
hodnocení

0x
@astik Díky za odpovědi. Určitě se jich zeptám.
No uz uběhlo osm dnů od položení dotazu, už jste mohla mit vyřešeno.
astik
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]