Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
konečně se chystám udělat fasádu na mojí dřevostavbě, kterou nyní kryje pouze MFP deska.
Než objednám materiál, tak bych si chtěl ujasnit pár věcí ![]()
V plánu mám:
1) MPF desku lehce přebrousit pásovou bruskou s hrubým smirkem
2) prach z broušení opláchnu vodou
3) PUR pěnou nalepím 2cm fasádního ESP, kvůli dilataci MFP desek (musí být pod pěnou penetrace/adhezní můstek?)
4) lepidlo (stačí C1T, nebo musí být něco lepšího?)
5) perlinka (stačí 145g/m2, nebo se vyplatí koupit silnější?)
6) probarvená omítka (zatím mám v hledáčku Baumit SilikonTop 1,5mm)
Děkuji všem za konstruktivní rady ![]()
Musíte dodat přesné složení skladby stěny.
3) PUR pěnou nalepím 2cm fasádního ESP, kvůli dilataci MFP desek (musí být pod pěnou penetrace/adhezní můstek?) *** není třeba penetrace
4) lepidlo (stačí C1T, nebo musí být něco lepšího?) *** lepit budete pěnou.
5 stačí
6) bez komentáře
Dobrý den, velice se omlouvám, nečetl jsem, kdo položil dotaz. Už je mi jasné o jakou stavbu jde. Jen mne udivuje, že Vy se ptáte. Takový šikovný Ferda mravenec.
Lepidlo na perlinku může být mnoho druhů. Nedával bych to nejobyčejnější C1T, ale weber tmel 700- 25kg lepící a stěrková lepidlo, PCI Multicret DUO lep. a stěrk. hmota 25kg /42/ (301 DUO), SET Ecolor lepící a stěrkový tmel 25kg 7kg/m2 /42/ (ST). Každý výrobce má nějaké na polyš. Zkrátka co je v okolí, za dobrou cenu.
Fasádu na dřevo jsem ještě nikdy netahal
Tuto větu jsem nepochopil...
Páč Vy to budete tahat na polyš a lepidlo.
Stěnu kryje MFP deska.Ale pod deskou je tedy mezera.A co pod mezerou,je izolace?Zřejmě je a provětrávána.Takže tepelné ztráty není nutno řešit,Podle mého názoru 2 cm polystyrenu stěnu nesrovná,bude se na nerovnostech boulit.Takže spíše 5 cm.Pokud pěna na zdrsněném povrchu desek dobře drží,jde to předem zkusit,pak je zbytečný kontaktní můstek.Když bude polystyren na stěně a drží,pak už je postup stejný ,standartní.
JABRAKA
V pořádku,ale skutečnost,že se slabý EPS zvlní na každém hrbolku mluví o použití spíše silnějšího.A pokud bude k dispozici extrudovaný,tím lépe.,i když je o něco dražší.
JB
Jardo, prosím o poučení, proč se EPS 70F 2 cm zvlní na boule? Jaká síla to udělá? Jako že se lepidlo PUR oddělí od podkladu?
Něco jako na špaletách?
Děkuji
Milane,když budu lepit pěnou 2 cm polyš,tak povrch bude jako vlnolam.Nedokáže to udělat rovné.ani vrchní lepidlo to na perlince nesrovná.Když chce hrbatou stěnu,tak ať to zkusí.Nám se zvlnila na jednom místě i polystyren 5cm.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.