Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmelení SDK vs prohlubeň

Od: sikin® odpovědí: 6 změna:

Už se tady v některých diskusích probíral správný postup při tmelení spár sádrokartónu. Je jasné, že páska se lepí a přetmelí na delší straně, která je na to už z výroby uzpůsobena vytvořenou prohlubní. Proč ale není stejná prohlubeň z výroby na kratší straně desky? Tam není zpevnění nutné? Stačí jen okraj zkosit a přetmelit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Desky sádrokartonu se vyrábí v délkách 2,5 m.Není je tedy většinou třeba spojovat při stavbě příčky na kratší straně.Pokud to potřeba je,spojují se seříznoté konce na koso speciálním tmelem s vlákny,kterým je spoj zaarmován - zpevněn uvnitř.

JABRAKA

hodnocení

Běžně mají v nabídce rozměr 200x125 cm a kvůli prokládání spojů je stejně musím řezat. Poradíte mi ten tmel? Děkuji.

hodnocení

0x

Pro mě je jednička Uniflot (do šikmin a stropů bez pásky) a Rokoplast.

Tmelení SDK je 4 druhy, podle povrchové úprava. Rozměry desek jsou standardní: 125x 200, 250,260,275.cm. na objednávku cokoliv.

Mám slíbené fotky SDK 125x600!cm. Dávají se vodorovně!

Tam není zpevnění nutné**** ne není nutné.

Stačí jen okraj zkosit a přetmelit*** ano stačí, standardně jsou zkosené.

hodnocení

Jo používám Rokoplast. Stejně ale nechápu, proč je deska z jedné strany připravena na zpevnění páskou a z druhé ne. Píšete, že zpevnění není nutné. Kdy tedy je nutné? Podle mne by snad ani nemělo záležet na orientaci desek při montáži, jak padlo v některých dřívějších diskusích na tomto fóru.

ale to je důležité jak se kladou desky! jde o to jaký typ sádrování je potřebné, ale to je na mnoho článků.

Sádrokarton je velice jednoduchý, snadná montáž. Ale opravit to odborně, to se musí umět.

Použijte na všechny spoje Uniflot bez pásky a více si nelamte hlavu.je sice dražší a tvrdší na broušení ale vyplatí se při domácím tmelení.jestli chcete ušetřit potom Rokplast do podélnych spoju a Uniflot do příčnych.Rokoplast samozřejmě s páskou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]