Nejste přihlášen/a.
Už se tady v některých diskusích probíral správný postup při tmelení spár sádrokartónu. Je jasné, že páska se lepí a přetmelí na delší straně, která je na to už z výroby uzpůsobena vytvořenou prohlubní. Proč ale není stejná prohlubeň z výroby na kratší straně desky? Tam není zpevnění nutné? Stačí jen okraj zkosit a přetmelit?
Desky sádrokartonu se vyrábí v délkách 2,5 m.Není je tedy většinou třeba spojovat při stavbě příčky na kratší straně.Pokud to potřeba je,spojují se seříznoté konce na koso speciálním tmelem s vlákny,kterým je spoj zaarmován - zpevněn uvnitř.
JABRAKA
Pro mě je jednička Uniflot (do šikmin a stropů bez pásky) a Rokoplast.
Tmelení SDK je 4 druhy, podle povrchové úprava. Rozměry desek jsou standardní: 125x 200, 250,260,275.cm. na objednávku cokoliv.
Mám slíbené fotky SDK 125x600!cm. Dávají se vodorovně!
Tam není zpevnění nutné**** ne není nutné.
Stačí jen okraj zkosit a přetmelit*** ano stačí, standardně jsou zkosené.
Jo používám Rokoplast. Stejně ale nechápu, proč je deska z jedné strany připravena na zpevnění páskou a z druhé ne. Píšete, že zpevnění není nutné. Kdy tedy je nutné? Podle mne by snad ani nemělo záležet na orientaci desek při montáži, jak padlo v některých dřívějších diskusích na tomto fóru.
ale to je důležité jak se kladou desky! jde o to jaký typ sádrování je potřebné, ale to je na mnoho článků.
Sádrokarton je velice jednoduchý, snadná montáž. Ale opravit to odborně, to se musí umět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.