Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to dobrá klimatizace?

Od: ondraa* odpovědí: 9 změna:
Chci si koupit tuto split.klimatizaci bterm.cz/... ochladí mi byt 3+1, podlahová plocha 70m čtverečních.Je to dobrá volba.Zna někdo tuto značku.Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x
Dobry den, zcela určitě vám to nevychladi cele 3+1, na to musi být vnitřních jednotek více. Ale velký obývací pokoj to vychladi, pokud nejste pod střechou a nemáte balkon na jižní stranu.
Značka je to čínská, ale nejakou dobu by vydrzet mela, dulezity je servis a dostatek dilu. Ja uz par cinskych klimatizaci montoval, aleale problemem byl v pripade poruchy na elektronice objednavat elektroniku novou.
doplněno 13.08.18 17:34:

to se nedá tak lehce vypočítat, ani ty kubíky vám nepomůžou. Když budete chladit celý byt naplno, tak se nedoplatíte.

Při výpočtu se berou nejen rozměry místností, ale i rozměry oken, jejich zastínění, směr, izolace stropů, zateplení... A hlavně nezapomenout že na montáž v domě je potřeba povolení.

Spotřebu lze vypočítat zde: vypocitejto.cz/...

ondraa*
hodnocení

Děkuji.Jde mi o vychlazení aspoň dvou pokojů oba dva 5.2×3.5×2.55,jestli to vychladí i vedlejší ložnici, balkon je na východ.a jaké by byly asi zhruba náklady za spotřebu za 24hodin.Ted mám v ložnici mobilní kl. A to je se spotřebou hrůza

hodnocení

0x

Musíte spočítat místnost na kubíky.

Místnost to ochladí, ale při extrémních teplotách může být problém. Taky je třeba znát tepelné hodnoty domu, přesněji tepelné ztráty. Příklad, dobře zaizolovaný barák to bude stačit, nezateplený byt to nezvládne.

ondraa*
hodnocení

Teď nám zateplovali panelák,10cm vata

Ondro, četl jste hodnoty klimošky?

ondraa*
hodnocení

Četl,nejsem z nich moudrý,proto se ptám odborníků tady:)
majsterjoe*

@ondraa Je to jednoduché. O třídy vyšší klimatizace než si dal odkaz je pro chlazení místnosti do 45m2. Tak co myslíš. Vychladí ti to celý 3+1?

ondraa*
hodnocení

Já vím,jde mi jen o ty dvě cimry,jinak dík

hodnocení

0x

Máme zimní zahradu cca 36 m2, tj asi 100 m3 (skleněná střech a jedna stěna). Pořídili jsme si klimatizaci LG PM18SP, příkon 1,6 kW. Přestože nás od toho klimatizátoři odrazovali, že to klimatizace neutáhne, jsme spokojeni. Je pravda, že je-li venku přes 35°C, tak vevnitř je tak 27°C. Ale takhle horko jednak není každý den a pak to bývá jen pár hodin. Já mám rád teploučko, takže většinou mi je tam zima. Chladíme nepřímo celý byt otevřenými dveřmi do zimní zahrady. Je to kamenný dům, takže je v něm snesitelně i při těch 35°C.

Spotřeba je rozumná. Za posledních 2 1/2 měsíce spotřebovala cca 420 kWh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]