Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jeden bojler na dvě domácnosti

Od: bojler odpovědí: 9 změna:
Dvě domácnosti nad sebou, v jednom patře je el.bojler a je z něj rozvod do koupelny 1. domacnosti (je umístěn nad vanou) a dále rozvod o patro výš do druhé koupelny. Když nahoře pustím teplou vodu a to samé udělají dole,tak mi teplá voda přestane téct. Z bojleru je vyvod stejny jako jsou rozvody vody,takže silnější trubka tomu nepomůže.Děkuju předem za nápady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x
Pokud se totéž neděje se studenou vodou, tak máte v boilerovém potrubí vysoký odpor. Třeba zanesené trubky, přivřené ventily, ...

voda
hodnocení

0x

Zřídit druhý bojler, pro každou domácnost zvlášť.

bojler
hodnocení

To bohužel není možné.
voda

Jak se zpívá " slovo nejde neexistuje". Musí se přemýšlet, jak by to šlo. Stávající řešení je na peklo. Když máte jeden el. bojler, proč nemůžete mít dva menší?

hodnocení

0x

Nejjednodušší bude domluvit se s uživateli prvního patra, aby teplou vodu nepouštěli naplno.

Další možností je počkat, až přestanou dole napouštět vodu.

Poslední možnost je nainstalovat do potrubí teplé vody nějakou clonu (zúžení průměru potrubí) na odbočce k spodní baterii.

bojler
hodnocení

Bohužel domluva nepomohla, asi to nedělají naschvál ale vždycky se trefí, když máme napěněnou hlavu, pak čekáte třeba dvě minuty a teče jen studená a pak to zas znovu štelujete, kdy zbytečně proteče další voda. Původně jsem myslel silnější trubku od bojleru k první baterii ale vývod je stejné velky jako trubky. Kamarád mi říkal něco o tlakové nádobě ale pak mi někdo řekl, že to nepůjde. V paneláku je přeci taky stejný průměr trubky ve stupačce a tlak neklesne tolik aby to někde přestalo téct úplně.

hodnocení

0x

Zdá se, že máte malý tlak vody, kamarád má stejnou variantu jako vy a nemá s teplou vodou problém, i když napouští vanu obě koupelny. Tuším, že podle normy by měla voda v systému mít tlak do 6bar.

vojtechj

Nemáte pravdu. Na maximálně 6 barů je nastaven zpravidla pojistný ventil a v návodu k němu je maximální tlak vody, který je vždy nižší (teď jsem to četl - např.: 4,7). Navíc pokud mají vodárnu, tak kolísá tlak vody a oproti maximu významně klesá.

P.S.: Také bych hledal variantu s dalším bojlerem (vedle, nad - hledat).

hodnocení

0x

Jak píše rv je to stejné i u studené vody? Hledal bych příčinu ve vedení teplé vody, nebo přiškrtit spodní teplou vodu.

Mě se toto nestává a mám několik napojení na teplou vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]