Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doprava na chatu

Od: gabca56 odpovědí: 9 změna:

Prosím, máte někdo zkušenosti se závozem nové lednice na chatu? Není tam asfaltka, jen polní cesta. Zaveze mi Geis, nebo PPL lednici až k chatě? Do auta se mi nevejde, jedině položit. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V manuálech je popsáno, že lednici můžete při přepravě položit, ale pak před zapnutím nechat stát několik hodin, aby se olej dostal zpět do kompresoru.Zde citace z manuálu ledničky AEG

"1. InstalacePočkejte alespoň čtyři hodiny, než spotřebič připojíte k napájení. Olej takmůže natéct zpět do kompresoru.

2. První spuštěníPOZOR! Před zapojením zástrčky do elektrické zásuvky a prvnímspuštěním nechte spotřebič alespoň čtyři hodiny stát vevzpřímené poloze. Zajistíte tím dostatečný čas, abymohl olej natéci zpět do kompresoru. Kompresor čielektronické součásti by se jinak mohly poškodit."

majsterjoe*

Můžeš ještě citovat přesně tu radu ohledně položení lednice v návodu?

Zde je přesnější popis situace: frostservis.cz/...

Výrobci se zřejmě neshodnou na době , kdy má být lednice v klidu, před uvedením do provozu.

majsterjoe*

Děkuji za informace. Tohle je doporučení nějakého servisu. V návodu od výrobce jsem tohle nikdy neviděl.

Je to kus od kusu, já mám lednici Elektrolux a tam je to taky v návodu popsáno.

tomas11*

opravdu bezva návod - *smich**zed*po převozu na ležato ji můžete v některých případech nechat odstavenou jak chcete dlouho a stejně již nepůjde. S tím souhlasím naprosto .Citace -

PŘEVOZ CHLADNIČKY

Pokud chladničku převážíte, doporučoval bych ve SVISLÉ poloze.
Při převozu na LEŽATO může dojít k poškození chladícího okruhu (prasknutí sváru, ulomení trubek = únik chladiva), u kompresoru se v této poloze díky otřesům při dopravě můžou poškodit některé vnitří části a kompresor je pak nenávratně poškozen.
Po převozu na LEŽATO je nutné chladničku ponechat stát a nezapínat max.24h (nebo viz.návod). Tento časový úsek je důležitý pro olej v kompresoru, který se může tímto převozem vylít do trubek chladícího okruhu = poškození kompresoru, ucpání kapilární trubičky.

mcmerkurion*
hodnocení

3x

.. a co ti brání ji položit? ... odvezl jsem takto již několik lednic, a nebyl problém, nastojato se mi vejde maximálně na kárku a i to je pak problém cestovat, když má skorem 2m na výšku ...

hodnocení

1x

PPL nebo Geis dováží zboží pouze na oficiální adresy - ulice a číslo popisné. Domnívám se ale, že by šlo s řidičem dohodnout, že na něj počkáte na odbočce ze silnice a za nějaký bakšiš by Vám tu lednici dovezl až k chatě.

lee*
Já mám zkušenost, že řidiči přepravních firem za "nějaký bakšiš" ani nedovezou mimo oficiální místo doručení a ani třeba nepomůžou s výnosem do patra. Takhle nám nechal řidič nový gauč složený za vraty, kdy doma jsem byla jen já a 80ti letá babička. A víte co? Já se jim vůbec nedivím. Každý sice řekne - dám mu stovku a co mu to udělá? Jenže ona cesta do pekla bývá dlážděná dobrými skutky. Onen řidič si při cestě po polnačce poškrábe auto, píchne nebo si nějak poškodí kolo (ono kam se dostane osobák, nemusí se dostat dodávka, kde se bude točit a tak, že...) Nebo si pro stěhování za pár stovek v kapse hne se zády, něco mu spadne na nohu... A nikdo mu to neuzná jako pracovní úraz a za poškození vozu bude platit sám, protože jel kam neměl. Já bych tedy na nějakou dohodu nesázela a ani bych se pro to na něj nezlobila - fakt mi pijí krev ty stesky - jako by ho blbečka ubylo, kdyby... Ale až si způsobí škodu, určitě mu na ní nikdo nepřispěje. Přepravit lednici "ležmo" není problém, za stovku jistě rád vypomůže nějaký soused

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]