Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký email na okna?

Od: aloisb® odpovědí: 13 změna:

Potřeboval bych poradit jaký použít materiál na nátěr dřevěných oken chalupy. Olejový email o 2117 se už prý nevyrábí a kdybych ho náhodou sehnal, tak nevím, jakou základní barvu k němu použít. Nejlepší by byl email, který nepotřebuje základní nátěr a odolává dobře povětrnosti.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám dobré zkušenosti s barvou Lazurol Oknobal e/.... Dříve jsem jím natíral dřevěná okna v paneláku, barva se dobře roztírala a výborně kryla.

hodnocení

2x

Pokud jsou ta okna nová, tak jedině fermežovou barvu, pokud jde o opravu, tak je to jedno, protože to stejně popraská, jestli je to nějaký email, který má jinou roztažnost než dřevo. Opravovat poškozený nátěr nemá smysl, jedině odstranit (opálit, popř. použít odstraňovač nátěrů a špachtli) a pak dát fermežový nátěr.

hodnocení

To právě potřebuji poradit - jakou konkrétní fermežovou barvu mám koupit?

hodnocení

0x

Na paneláková okna jsem před lety používal Alkyton.

spok
hodnocení

0x

Použijte klasický email na kov. Barvy vodou ředitelné jsou doré leda do interiéru na nátěr nějaké almary

hodnocení

0x

Jedině Alkyton!

spok
hodnocení

0x

Ještě se nikomu nepodařilo vyrobit barvu,kterou lze nanášet na rez. Barvě dávám rok maximálně dva a rez začne prolézat barvou. Takže když výrobce píše ,že je barva "přímo na rez", tak každý lakýrník ,který si stojí za svou prací bere kramle.

Proč tady píšeš problémy s nátěrem na rez? Přečti si pořádně zadání dotazu!

spok

No to měla být narážka na váš "zázračný" Alkyton, který je prý vinikající na onu rez. Tazatel si jestě sám udělá úsudek o tom zázraku co tu doporučujete.

Asi nemáš zkušenosti. Dobrý by bylo, si aspoň přečíst třeba technický list a nebo by stačilo si to vše přečíst na plechovce. Pak tě ta jízlivost přejde. Teda pokud to uznáš.

spok

Ale jo,já to uznávám a taky nevěřím všemu co je kde psaný,páč když zákazníka lákají ,pěkně mu zpívají. Obal snese všechno a proto používám emailové barvy, co jsou odzkoušeny desítkami let.

hodnocení

0x

Pozor, existuje postup, kdy barva nepopraská. Tu plechovku už ale nemám. Potřeboval jsem natřít hnědou venkovní dveře vystavené po celý den přímému slunci. (pravda, neprší na to) Nechal jsem si poradit a použil jen tak řídce pod to bílou základovku. Pak tu hnědou. Drží to už třetí rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]