Nejste přihlášen/a.
Dobrý dne,
provozuji kemp městský kemp, nyní u mě byla kontrola stavebního úřadu (nebyl jsme přítomen) s tím, že u některých karavanů je místo plátěného předstanu dřevěná pergola (z důvodu toho, že plátěné předstany stojí okolo 30 tisíc a vítr u nás na jezeře je lehce roztrhá, takže je lepší a hezčí si postavit lehce demontovatelný přístřešek, či jen verandu.
Nyní ale stavební úřad nafotil stavby jako prohřešek neschválené stavby (důvod šetření bylo udání).
Ve smlouve od města žádné zákazy nemám, máte pro mě nějakou radu?
Město mě do toho nechce zatahovat jako nájemce a chce ´, aby si to úřad vyjednal s kempařema sám, tedy způsobem, že každému kdo překročil nějaký limit dá x dní na nápravu.
Víte prosím, kde je ten nějaký limit demontovatelné předsíně, oproti plátěné? Nebo tak?
Děkuji
Jakub
Je to sice paradoxní, ale jedná se o stavby podle §2, odst. 3 z. č. 183/2006Sb. - Stavební zákon. Proto bohužel musí splňovat všechny náležitosti ze stavebního zákona plynoucí. Sice postačí Územní souhlas podle §96 Stavebního zákona, ovšem i to s sebou nese dost velkou byrokratickou zátěž.
Není třeba žádat zpětně o povolení stavby, žádná taková žádost ani neexistuje. Ale jak už jsem napsal, stačí Územní souhlas podle §96 Stavebního zákona a to je něco jiného než Ohlášení stavby nebo Povolení stavby. Ovšem chtělo by to někoho, kdo se v tom vyzná (stavař, projektant apod.), možná, že by i řekl, že je to jednoduché a za nějaký peníz by to i vyřídil. Já nejsem z oboru, jsem jen amatér a také neznám konkrétní podmínky tam u vás.
Děkuji Vám pěkně za rychlou reakci.
Nebyl jsem si toho vědom a nepřipouštěl jsem si, že z toho může být problém, už to tu lidé měli dříve, za mého předchůdce (7 let a více) a nebyl problém, za mě, třeba 5 let také ne, ale pravdou je, že šlo třeba jen o 4 přístřešky a nyní jícj už je cca deset a někdo na to podal anonymní oznámení. S tím, že jsem si myslel, že když je to velikostn stejné, zároveň i demontovatelné (plachtový přístřešek s kovovou konstrukcí také nepostavíte za hodinu), že je to shodné, tak jsem to těm lidem dovolil, že jediné co je v tom limituje, je délka mé nájemní smlouvy.
Nyní budu za neznalého blba pro všechny...
Co jsem pochopil, nyní mám jen dvě možnosti... 1) jednoduěěí možnost, nechat stavební úřad ať si to s lidma vyřídí a určí jim normy ( s tím , že za termíny demontáží atd budu ručit nejspíše já)
2 ) zpětně zažádat o povolení na dané stavby, ale prý bych musel vystupovat jako majitel těch staveb, a jistě bych se vystavil všemu možnému - schválení hasiči, stavební úřad atd - toto nese za riziko to, že jsme nájemcem kempu, který existuje pod městem xx let a nikdo se o nic nestaral, až já to dávám do kupy, takže je dost možné, že tu nejsou skolaudované žumpy, sociálky atd. (jen vím že kiosky jsou a jednu budovu jsem tam musel s městem vkládat)
Díky za pomoc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.