Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pytel na odpadky

Od: ivalo odpovědí: 12 změna:
Koupila jsem pytle Fino Zeus pack a řeknu vám horší pytle na odpadky jsem neviděla. Ještě když tam napsaly extra silné tak mě se žádná uplní opak extra trhací. A chcu se zeptat jesi někdo má zkušenosti?
Pytel na odpadky
Pytel na odpadky #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To šedé na pytli vypadá jako stavební prach. Na těžký odpad ze stavby doporučuju pytle na suť.

Na zbytek by mohl zabrat kurs češtiny.

hodnocení

3x

Zkušenost nemám, protože pytle nekupuji. Vedle dřezu mám šlehací misku a v ní igelitový pytlík z běžného nákupu. Tam házím odpad z kuchyně. Pytlík vezmu do kontejneru když jdu se psem ven. Klidně i 2x denně. A v koši mám tašku z Hrušky a do ní dávám tříděný pdpad. Roztřídím až mezi popelnicemi. Žádná smrad, žádné mušky.

hodnocení

2x

Do podobných modrých pytlů se stahováním jsem před časem dávala starý textil. Nebyly to žádné těžké kabáty, tak se nic neroztrhlo. Také jsem je te´d několikrát viděla v nemocnici u automatů na kávu. Lidé do nich vhazují prázdné kelímky. Opět nehrozí protržení vlivem váhy. V kuchyni mi bohatě stačí sáček o obsahu asi 10 litrů. Objevila jsem tyto sáčky velmi levné a hodně tenké, ale to mi vůbec nevadí, protože běžný domácí odpad je vždy lehký. Také si neumím představit, že by mi někde v koutě kuchyně stál pytel o obsahu 70 litrů. Prostě všechno chce svoje. A to je ta zkušenost :).

hodnocení

1x

Já používám léta tašky ze supermarketu.

pohanka*
hodnocení

1x

Tak když třídím opravdu poctivě, tak žádný stahovací pytel ani velký sáček nepotřebuji. A ani je nekupuji. Pro mne to je zbytečné vyhazování peněz.

Na tříděný odpad mám staré igelitové tašky.

A do odpadkového koše, mám tedy menší, dávám na dno staré letáky, nebo noviny- hlavně Metro, v nouzi vytržené listy z časopisů.

Odpadkový koš má v sobě kyblíček, takže ten vždy popadnu a vysypu do popelnice. Vypadne i papír na dně. Kyblík venku /kdo má možnost/ vysprchuji, nechám sluníčkem vysušit, nebo starým hadříkem, na dno opět papír a vše jde opět dokola.

mot
ano tak jsme to taky delali doma, kdyz jeste nebyly igelitky. dodnes se mi vybavi ty smradlave mokre noviny naspodu, ktere se prilepily ke kosi a rukou se musely uvolnit. fuj, sem rad ze ta doba je uz pryc.
pohanka*

Mot: z čeho jste měli smrad? Co jste tam házeli a za jak dlouho jste odpadkový koš vyprazdňovali? Ono to chce opravdu třídit, a koš pravidelně vyprazdňovat.

V poslední době se hodně mluví o ekologii a o zbytečném plastu. Pokud se někdo zamyslí, co v tom odpadkovém pytli-sáčku vyhazuje, tak může odpad snížit na minimum. Jak jsem psala, mám koš o objemu asi 8-10 litrů a klasický odpadkový sáček je do toho stejně zbytečně velký.

Nic mokrého tam nemám. Na biologický odpad /slupky, skořápky, logr, čaje/ je plechová mísa a tu odnesu hned na kompost, igelitové pytlíky, případně podtácky od masa odnesu do popelnice hned, /když je v sudech dešťovka, tak vše ještě venku ve starším kyblíčku od malbytu opláchnu, vodou zaliji, takže ani v popelnici to není až tak hrozné. Odpad odnesu nejpozději před spaním, aby v kuchyni nebyly přes noc. V paneláku bych zabalila vše, co může zasmrádnout do letáků.

Ale všimla jsem si, že obyvatelé paneláků jdou do práce, nebo na nákup a berou sebou ty pytle do popelnic při této cestě. A aby se nemuseli vracet, tak již neberou ten vnitřní kyblík z odpadkového koše. I když některé odpadkové koše jsou jednoduché a ten vnitřní kyblík nemají.

Ten systém nakládání s odpadem je jiný v rodinném domku a jiný v paneláku, to určitě. Pamatuji, že mamka v paneláku rozřízla krabici od mlíka a do ní dávala odpad a když šla ven, tak krabičku brala sebou vyhodit, nebo pytlík od housek. A každý si to musí vychytat, popřemýšlet. V paneláku v bytě s balkonem bych si pořídila biokompostér, zemina se hodí na kytky, nebo na zeleninu, když člověk zahradničí. I na balkoně to jde. Koupila bych nový odpadkový koš s vložkou a pokud by byly děti, tak by to byla jejich povinnost koš pravidelně vynášet, nečekat, až bude za 5 dní plný, ale dříve - jednou za dva dny? I důchodce v paneláku si může odpad vytřídit a zbytkový vyhazovat kažý den v rámci každodenního pohybu a sociálního kontaktu s lidmi. Vždycky může někoho potkat a popovídat.

Já vyběhnu ven z domu třeba 10-15 krát za den s něčím v ruce, nebo pro něco.

mot
bylo to pred 40 lety, to se netridilo nic.
kdyz vas bavi chodit porad do popelnice, preju vam to. já rad vyuziju plastovy pytel.
a kompost na balkone v panelaku? sousedi vam urcite podekuji, kdyz to tam bude smrdet.
pohanka*

V paneláku nemusí nic sousedům smrdět, člověk musí používat dle návodu. Zde i designový kousek cochces.cz/... , nebo zahradavpohode.cz/....

15 × neběhám jenom s odpadem, ale i tam vařím, nebo pracuji, nyní 10 dní venku zavářím, takže při té příležitosti se odhodí tuhle něco na kompost, tuhle do popelnice.

Ale to nic, každý má zažitý svůj styl života.

hodnocení

0x

Vím, že každý nemá tu možnost, ale pytle na odpadky kupuji zásadně u sousedů (v Německu) a ještě si vybírám. Ty sračky, co prodávají u nás, neberu.

Je mi líto, že líp poradit neumím.

jezevec*

Tak to jsme na tom úplně stejně. Netto - 2,38 EUR

hodnocení

0x

@pohanka - I důchodce v paneláku si může odpad vytřídit
Jak kde. Máme kontejnery na plast, papír, sklo a nápojové obaly - ty dvě poslední položky se mě v podstatě netýkají. Všechno ostatní holt musí do směsného odpadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]