Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte nějakou zkušenost s bezsáčkovým vysavačem? Nebo je lepší klasika se sáčky? vadí mi cena těch sáčků.
Bezsáčkový máme - byl to dar, ale nepoužíváme jej. Jak už psali kolegové, vysýpání prachu je čuňárna realizovatelná jen za bezvětří, to už nemluvim o čištění toho cyklónu a filtrů. Zlatý sáčkový vysavač. Vodníka máme taky, ale používáme jej prakticky jen na koberce a čalounění, proti sáčkovému je dost veliký.
mám oba dva typy-elektrolux -první pořízený je na sáčky ale druhý je bezsáčkový ten jsem dostal a je fakt lepší a používáme vlastně jen ten-právě protože nepotřebuji pak ty drahé sáčky..když vidím že tam něco je/průhledná nádoba/jdu do popelnice otevřu nadobu...vysypu..popřípadě ještě pak ve vodě to pěkně vyčistím,vymyji...sáčky lezou pěkně do peněz..už neví co by za to chtěli..takže doporučuji buď vodníka nebo bezsáčkový...
Já si zrovna minulej týden koupila bezsáčkový. Prošla jsem pár recenzí, diskuzí a vyhrál tento alza.cz/... . Jsem max. spokjená. Je lehkej a ma tah jak blázen. Vůbec jsem netušila jakej mám doma svinčík . Je super vidět co všechno vysajete.
Dobrý den, mám zkušenost s vysavačem na sáčky i s vysavačem bez sáčků. Ano, sáčky zdražují provoz, ale můžete je snadno (a poměrně čistě) plné vyndat a vyhodit. U vysavače bezsáčkového je lepší odnést jeho plnou nádobu mimo byt k popelnici, protože její otevírání a čištění v bytě (nad košem) hodně práší. Zdravím!
Všechny sáčkové vysavače mají jednu a velkou nevyhodu. I když manipulujete sebepozorněji dojde vždy k mírnému, nebo velkému odsypání do vysavače nebo zrovna na to co jsme vysávali. Systémy bez sáčku jsou buď na cyklonovém, nebo vodním odloučení vyssátého nepořádku. Oba dva druhy používají na dočištění HEPA filtr na mikročástice. Většinou se dají HEPA filtry vyčistit profoukáním stlačeným vzduchem, nebo propráním proudem vody. Oba způsoby zaručí jejich dlouhověkost. Moje zkušenost 4 až 6 let. Mám vyssavač s vodním filtrem LIV 2000. Důvodem volby je dlouhosrstý jezevčík. Týdenní vyssávání nechává v nádobě neskutečné množství chlupů, ale i prachu a hrubších nečistot. Tento odpad vylévám raději do WC mísy, do běžného odpadu nelze. Na koberce ještě používám kartáč s vlastním pohonem zn.ETA. pak je vysáto dočista. K čištění hladkých podlah PVc a dlažby je vynikající způsob mokrého vysávání. Má zvláštní nádobu na čistící roztok a vysávací hubici s gumovými lištami. Zkrátka dobrá a rychlá prace. Koberce se dají čistit stejně, ale hubice nemá pak nasazeny gumové lišty.
Bezsáčkový cyklon máme. Na práci je lepší sáček, na peníze nevím.
U toho bezsáčkového se za pár dní zanese filtr a nějaké čištění? Pche! Tlakový vzduch tedy doma nemáme a vodou to nejde. On ten filtr je taková "harmonika", její záhyby se zanesou, vodu ten prach k sobě nepustí a pokud přece, pak se jen vlepí do toho filtru. Takže je to k zlosti. Teď to asi provozujem bez filtru, ale ten prach teď zas ..., aspoň ten sáček kdyby tam filtroval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.