Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topit stale nebo na noc vypínat?

Od: jim* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je lépe topit stále nebo mit plynový kotel naprogramovaný a topit několikrát denně a na noc vubec?,ohledne spotreby plynu Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud máte kotel s programátorem, využívejte funkci ÚTLUM, která vám zajistí v době nepřítomnosti automaticky sníženou intenzitu vytápění. Prostudujte pečlivě návod a zvažte také možnost využití další funkce EKO, která je výrobci doporučována jako optimální. Kotel obvykle jede při zapnutí na teplotu 60°C pro vytápění, podle potřeby se ale mění intervaly spínání hořáků. Ohřívání vody je na topení nezávislé a nastavení vytápěcí teploty pro vodu taktéž. Jednotlivé funkce lze mezi sebou i upřednostnit.

doplněno 09.11.09 13:37:

Pokud máte kotel s ÚTLUMEM a při něm se netopí vůbec, je chyba v nastavení. Já např. mám zapnutu tuto funkci od půl sedmé ráno do půl třetí odpoledne (a také několik hodin v noci). Během té doby poklesne teplota prostředí asi o dva stupně. Je jedno, jaké je venku počasí, zda mrazivé či mírné. Do půl hodiny po sepnutí do normálního provozu dojde k návratu k normální teplotě (22°C) v běžných prostorách domu.

jim*
hodnocení

ano,kotel s utlumem mame a vyuzivame,ale pri utlumu se netopi vubec a pak to natapi asi dost intenzivne,tak jestli topit s utlumem nebo stale? diky

jim*
hodnocení

Nam utlum netopi vubec,do rana nekde pokles az o pet stupnu a v navodu nemohu najit nastaveni utlumu,zkousela jsem vcera topit cely den a protopili jsme o dva kubiky vice nez pri programovem topeni,teplota doma stejna. Mam zvedat topnou krivku a o kolik? nebo dat kotel na tepleji-je tam rozmezi plus pet-minus pet-nastaveno nula-kdyz se malo vytapi jedna dost pouzivana mistnost na konci vetve? Jinak vsude bez problemu-nebo tam dat vetsi radiator? Dekuji

Mám dojem, že bude spíš problém v nastavení spínání podle vnější teploty. Tam já mám po celý rok 15°C.

jim*
hodnocení

Ja mam 18,tak to zkusim zmenit-je tim mysleno nastaveni vypnuti topeni pri vnejsi teplote?

zuzee*
hodnocení

1x

My máme termostat nastavený přes den na max 22 stupnů, na noc na 20 stupnů. Takže topení nám spíná párkrát během dne a v noci kolikrát vůbec. Bydlíme v zatepleným baráku a je to znát. Jinak vodu v topení máme myslím na 60 stupnů.

doplněno 09.11.09 12:54:

Já musím říct že bych nevydržela kdyby se topilo stále - už po 10 minutách je mi horko. a když přijdu k příbuzné která tak topí je mi u ní šílené vedro. To by ta voda v topení musela být na nižší teplotu a stále udržovat teplotu v bytě.

Jinak my topíme asi 3 x denně na 15 minut a byt je vyhřátý takže si nemyslím že nám to vyjde draho. Záleží co je to za byt nebo za barák.. Ještě před rokem jsme bydleli v bytě s vysokými stropy, bez zateplení, bylo tam vlhko a protopily jsme spoustu peněz.

asa*
hodnocení

0x

Doopravdy je výhodnější topit kontinuálně (stále), než celé médium znovu zahřívat a nechat vychladnout.

lidus*
hodnocení

0x

maminka v rodinném domě má termostat v pokoji a kotel sepne, když nařízená teplota klesne.Je to lepší, jelikož nevětší spotřeba je vždy než se kotel znovu zahřeje. Na chalupě máme kotel na dřevo a kotel na plyn, řešíme to tak, že roztopíme dřevem a pak přehodíme na plynˇ.Úspora je velká.

Také máme na chalupě vedle sebe kotel na dřevo a kotel na plyn, ale topíme stále jen dřevem a úspora je ještě větší!:))

papene*

Taky topíme dřevem,ale kde ho stále brát.Už to není jako dříve.

dzejar*

(Taky topíme dřevem,ale kde ho stále brát.Už to není jako dříve.) V Baumaxu?*smich**cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]