Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchový kout v rekonstruovaném RD

Od: luki1985 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Letos nám dělal stavební firma celkovou rekonstrukci 1.p našeho RD (koloadován v r. 1990) obýváme 1.patro, dům je podsklepen, má přízemní a 1. patro (klasický šumberák - kostka) Upravoval jsem i nenosné příčky v domě. V koupelně jsme si nechali vyzdít sprchovací kout a to tak, že se položil na zem sokl z Ytongu cca 12cm vysoký, který byl vymazán izolační hmotou, dolit betonem a na toto byla položena dlažba. Okraje dlažby jsou ukončeny nerezovou lištou. Po cca 2 měsících jsem si všiml, že vnitřní rohy koutu - spárovací hmota lehce praská a totéž jsem zpozoroval na vnějších hranách koutu - spárovačku jsem z venčí vyškrábl a udělal znova, ovšem pozoruji opět mikroprasklinky a netuším, čím by to mohlo být. Hlavně teda ty venkovní praskliny, mám obavu, aby se voda nezačala dostávat do nežádoucích míst.

Poradí někdo? Jak toto vyřešit?

Děkuji mnohokrát a přeji příjemný den.

Lukáš Sládek.

Sprchový kout v rekonstruovaném RD
Sprchový kout v rekonstruovaném RD #2
Sprchový kout v rekonstruovaném RD #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že by mohlo pomoci použít na exponovaná místa, místo spárovačky nějaký pružný tmel. Ať už na bázi silikonu, akrylátu, butylenu a pod.

luki1985
hodnocení

To mne taky napadlo, jen si říkám, zdali ještě nepočkat, protože jak jsem psal, měnili jsme dispozice domu a můj dojem je, že si sedá celá podlaha a že to asi bude ještě pracovat, když na opačné straně stěny sprchovacího koutu - jedná se o příčku v pokoji která odděluje právě kout od pokoje je již malá vlásečnicová prasklina cc1,3m dlouhá tak mám obavu, aby to celé nezačlo praskat.

Pokud bych se rozhodl pro aplikaci pružné výplně tak předpokládám odstranění současné hmoty a aplikace nové do prázdé spáry.. je tomu tak?

Děkuji

Ano, spáru vyškrábnout a vyfoukat horkovzduškou, nebo aspoň fenem. Nemusí samozřejmě foukat horký vzduch.

jabraka*
hodnocení

1x

Rozkodně v místech ,kde hrozí prosáknutí vody,použít sanuitární silikon.Dnes je k dispozici ve výce barevných odstínech,takže se dá přispůsobit k samotné spárovačce,pokud se zvolí jiná barva než bílá či šedá.

JABRAKA

joudic*
hodnocení

0x
Pruzna sparovaci hmota na bazi pryskyric, kupoval jsem jakousi s nemeckym nazvem a no problem (kachlicky na dreve)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]