Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mam mensi nehodu s chemickou kotvou, pouzil jsem dlouho otevrenou kartusi a hle, vubec nevytvrdla. Za tu dobu zrejme vyprchala nejaka zasadni latka, to uz je jedno, pouceni do budoucna ohledne nacatych baleni. Mno, ale co ted s dirami? Jsou plne "bahna", ktere se vyndava ven opravdu spatne. Zkousel jsem ho vyskrabat ven hlavou dlouheho sroubu, cimz jsem vetsinu volne hmoty z der skutecne dostal, ale porad jsou steny tou srajdou pochopitelne pomazane. Mam to cistit dal? Mam se bat do toho dat novou kotvu? Jde o plnou cihlu.
Píšeš že se jedná o plnou cihlu. Takže do otvoru natlač třeba piliny nebo písek nebo dříve odvrtaný materiál. Pak stejným vrtákem znovu díru převrtáš. Nevytvrdlá chemická kotva se smíchá s materiálem, který do otvoru natlačíš a materiál se bude lépe vrtákem vytahovat z otvoru.
Pokud tam i tak zůstane chemie, tak prostě otvor převrtej na další průměr vrtáku, který máš k dispozici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.