Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemicka kotva nevytvrdla

Od: ren® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mam mensi nehodu s chemickou kotvou, pouzil jsem dlouho otevrenou kartusi a hle, vubec nevytvrdla. Za tu dobu zrejme vyprchala nejaka zasadni latka, to uz je jedno, pouceni do budoucna ohledne nacatych baleni. Mno, ale co ted s dirami? Jsou plne "bahna", ktere se vyndava ven opravdu spatne. Zkousel jsem ho vyskrabat ven hlavou dlouheho sroubu, cimz jsem vetsinu volne hmoty z der skutecne dostal, ale porad jsou steny tou srajdou pochopitelne pomazane. Mam to cistit dal? Mam se bat do toho dat novou kotvu? Jde o plnou cihlu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Píšeš že se jedná o plnou cihlu. Takže do otvoru natlač třeba piliny nebo písek nebo dříve odvrtaný materiál. Pak stejným vrtákem znovu díru převrtáš. Nevytvrdlá chemická kotva se smíchá s materiálem, který do otvoru natlačíš a materiál se bude lépe vrtákem vytahovat z otvoru.

Pokud tam i tak zůstane chemie, tak prostě otvor převrtej na další průměr vrtáku, který máš k dispozici.

ren®
hodnocení

Dobry napad, diky. Uz to drzi.:)

hodnocení

0x

Zkusil bych to stejným vrtákem, kterým byla udělaná ta díra. Možná, pokud to je možné bych pak zkusil do otvoru vstříknout trochu benzínu, nebo acetonu a vypálit. Pak bych to dočistil vysavačem.

hodnocení

0x

Projet díru vrtákem ano, ale do nějakého vypalování bych se raději nepouštěl !

kimba® - Záleželo by samozřejmě na prostředí, s ohledem na bezpečnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]