Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vařit rýži ze studené nebo teplé vody?

Od: jijijij odpovědí: 8 změna:
Našla jsem tento recept a nevím jestli tam mám přidat studenou nebo teplou vodu varilamysicka.cz/...

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Copak o to, rýže se určitě udělá a vodu dejte studenou. Maximálně ji pak necháte ještě přikrytou "dojít". Ale nechápu, proč rozpalovat velkou troubu, kvůli troše rýže, kterou zrovna tak uděláte i na normální plotýnce. V chuti vůbec nic nepoznáte a rozhodně nemusíte vyplácat tolik energie.

 

lidus*
hodnocení

2x

Rýži ve varných sáčcích vařím málo a postupuji dle návodu. Běžně naměřím hrnek rýže, propláchnu teplou vodou a naposledy ji spařím vodou z konvice, orestuji na tuku cibulku, přidám rýži a orestuji, osolím nebo dám i jiné koření ( tymián, hřebíček, rozmarýn...) a zaleju studenou vodou v poměru 1hrnek rýže 2 vody, vařím na nejslabším plameni pod pokličkou a jakmile je voda skoro pryč zabalím hrnec do utěrky a strčím pod peřinu.

V troubě jsem také vařila a v pohodě. Vodu vždy studenou a těch 3O minut to ani netrvá.

 

jijijij
hodnocení

Protože Nevěřím tomu pokud tam přidám studenou vodu že to bude za 30 minut hotový
nikdo*

Rýže na pánvi, zalitá studenou vodou, je hotová za cca 10-12 minut. Potom nechat dojít cca 5-10min. pod pokličkou. Za půl hodiny bude rozvařená na kaši. Manželka mi tu tvrdí, že sáčková tak 10-15 min.

 

hodnocení

0x
avatar ferax

Kupte si rýžovar a máte to vařené během chvíle. Vyzkoušeno. Nasype se propláchnutá rýže, zalije vodou tak aby byla zakrytá a zapne se spínač.

myska*

To samé dělám i při vaření na plotýnce, jen se občas mrknu, jestli je tam ještě voda.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Rozhodně studenou vodu. Zapněte troubu, rýži se vším, co má obsahovat, přiveďte nahoře, na plotýnce k varu a pak šoupněte do trouby. Za 10 minut troubu vypněte a rýži v ní ještě 10 minut ponechejte. *** Když místo vody odměříte třeba kuřecí vývar, ve kterém jste uvařila kus kuřete, maso oberete od kosti a do rýže přidáte, a postup dodržíte, budete mít skvělé rizoto. A když ho vylepšíte, před troubou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou, bude špicovní!

V tomhle horku, rozpalovat troubu je na pováženou. Když když hrnec postavíte na oheň, přivedete k varu a ztlumíte na nejnižší plamen, 10 minut, plyn vypnout a hrnec přikrýt útěrkou a nechat 10 minut dojít v teple, také bude bezvadná. Takhle ji dělám celý život. **** Občas ji vylepším nasekanou natí z petržiky a celeru, nebo místo soli dám kostičku Mamity nebo přidám karí,je zase jiná, ale vysoce jedlá.


doplněno 07.08.18 10:32:

:-D Neodměřuji. Zavřu jedno oko a sypnu. Zamíchám, čichnu a někdy přidám. Někdy namočené sušené houby, někdy nať z toho co mám - libeček, petržel, celer.

chachn

dovolil bych si jen doplnit pro pana tazatele, ze do trouby nedavejte nic s plastem :)

kari ryze *placni* tak to musim zkusit, kolik davate kari na kolik porci?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]