Nejste přihlášen/a.
Rýži ve varných sáčcích vařím málo a postupuji dle návodu. Běžně naměřím hrnek rýže, propláchnu teplou vodou a naposledy ji spařím vodou z konvice, orestuji na tuku cibulku, přidám rýži a orestuji, osolím nebo dám i jiné koření ( tymián, hřebíček, rozmarýn...) a zaleju studenou vodou v poměru 1hrnek rýže 2 vody, vařím na nejslabším plameni pod pokličkou a jakmile je voda skoro pryč zabalím hrnec do utěrky a strčím pod peřinu.
V troubě jsem také vařila a v pohodě. Vodu vždy studenou a těch 3O minut to ani netrvá.
Rozhodně studenou vodu. Zapněte troubu, rýži se vším, co má obsahovat, přiveďte nahoře, na plotýnce k varu a pak šoupněte do trouby. Za 10 minut troubu vypněte a rýži v ní ještě 10 minut ponechejte. *** Když místo vody odměříte třeba kuřecí vývar, ve kterém jste uvařila kus kuřete, maso oberete od kosti a do rýže přidáte, a postup dodržíte, budete mít skvělé rizoto. A když ho vylepšíte, před troubou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou, bude špicovní!
V tomhle horku, rozpalovat troubu je na pováženou. Když když hrnec postavíte na oheň, přivedete k varu a ztlumíte na nejnižší plamen, 10 minut, plyn vypnout a hrnec přikrýt útěrkou a nechat 10 minut dojít v teple, také bude bezvadná. Takhle ji dělám celý život. **** Občas ji vylepším nasekanou natí z petržiky a celeru, nebo místo soli dám kostičku Mamity nebo přidám karí,je zase jiná, ale vysoce jedlá.
Neodměřuji. Zavřu jedno oko a sypnu. Zamíchám, čichnu a někdy přidám. Někdy namočené sušené houby, někdy nať z toho co mám - libeček, petržel, celer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.