Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vařit rýži ze studené nebo teplé vody?

Od: jijijij odpovědí: 8 změna:
Našla jsem tento recept a nevím jestli tam mám přidat studenou nebo teplou vodu varilamysicka.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Copak o to, rýže se určitě udělá a vodu dejte studenou. Maximálně ji pak necháte ještě přikrytou "dojít". Ale nechápu, proč rozpalovat velkou troubu, kvůli troše rýže, kterou zrovna tak uděláte i na normální plotýnce. V chuti vůbec nic nepoznáte a rozhodně nemusíte vyplácat tolik energie.

lidus*
hodnocení

2x

Rýži ve varných sáčcích vařím málo a postupuji dle návodu. Běžně naměřím hrnek rýže, propláchnu teplou vodou a naposledy ji spařím vodou z konvice, orestuji na tuku cibulku, přidám rýži a orestuji, osolím nebo dám i jiné koření ( tymián, hřebíček, rozmarýn...) a zaleju studenou vodou v poměru 1hrnek rýže 2 vody, vařím na nejslabším plameni pod pokličkou a jakmile je voda skoro pryč zabalím hrnec do utěrky a strčím pod peřinu.

V troubě jsem také vařila a v pohodě. Vodu vždy studenou a těch 3O minut to ani netrvá.

jijijij
hodnocení

Protože Nevěřím tomu pokud tam přidám studenou vodu že to bude za 30 minut hotový
nikdo*

Rýže na pánvi, zalitá studenou vodou, je hotová za cca 10-12 minut. Potom nechat dojít cca 5-10min. pod pokličkou. Za půl hodiny bude rozvařená na kaši. Manželka mi tu tvrdí, že sáčková tak 10-15 min.

hodnocení

0x

Kupte si rýžovar a máte to vařené během chvíle. Vyzkoušeno. Nasype se propláchnutá rýže, zalije vodou tak aby byla zakrytá a zapne se spínač.

myska*

To samé dělám i při vaření na plotýnce, jen se občas mrknu, jestli je tam ještě voda.

hodnocení

0x

Rozhodně studenou vodu. Zapněte troubu, rýži se vším, co má obsahovat, přiveďte nahoře, na plotýnce k varu a pak šoupněte do trouby. Za 10 minut troubu vypněte a rýži v ní ještě 10 minut ponechejte. *** Když místo vody odměříte třeba kuřecí vývar, ve kterém jste uvařila kus kuřete, maso oberete od kosti a do rýže přidáte, a postup dodržíte, budete mít skvělé rizoto. A když ho vylepšíte, před troubou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou, bude špicovní!

V tomhle horku, rozpalovat troubu je na pováženou. Když když hrnec postavíte na oheň, přivedete k varu a ztlumíte na nejnižší plamen, 10 minut, plyn vypnout a hrnec přikrýt útěrkou a nechat 10 minut dojít v teple, také bude bezvadná. Takhle ji dělám celý život. **** Občas ji vylepším nasekanou natí z petržiky a celeru, nebo místo soli dám kostičku Mamity nebo přidám karí,je zase jiná, ale vysoce jedlá.

doplněno 07.08.18 10:32:

:-D Neodměřuji. Zavřu jedno oko a sypnu. Zamíchám, čichnu a někdy přidám. Někdy namočené sušené houby, někdy nať z toho co mám - libeček, petržel, celer.

chachn

dovolil bych si jen doplnit pro pana tazatele, ze do trouby nedavejte nic s plastem :)

kari ryze *placni* tak to musim zkusit, kolik davate kari na kolik porci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]