Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horkovzdušné hubení plevele

Od: fouf odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

co říkáte na tenhle výrobek:

lidl-shop.cz/...

Bude to fungovat a rychle nebo to bude třeba nad plevelem držet a držet a ještě to bude pro plevel hračka ze které se hned vyhrabe? Jedná se mi o trávu, která mi roste u vlastní příjezdovky v zámkovce.

Horkovzdušné hubení plevele

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Bude to fungovat velice rychle.

Ona totiž kombinace sucha, trávy a zdroje tepla způsobí docela rychle požár.

A jak takové požáry vypadají se podívej ve zprávách ze světa.

Mimo to se teplo dostane k nadzemní části rostliny. Kořeny zůstanou nepoškozené v hlíně.

miso*
hodnocení

3x
Fungovat to bude, ale dost pomaly. V tomto suchu pouzivajte opatrne.
Najrychlejsia je ale horuca voda. Bojler zohriat na max, min 70 C a travu oparit z konve. Nic rychlejsie nepoznam. Treba to robit rano, pripadne nieco po dazdi pre spravny sokovy ucinok. Znici to aj vacsinu korenov. Alternativne zohriat vodu v brutare do varu na dvore a aplikovat cez hadicu. Ak likvidujete len spary, tak z rychlovarnej konvice vyda 1,5 l vriacej vody na cca 70 cm spary.
Skusal som aj opalovat s izolaterskym PB horakom (50 kW) a 10 kg bombou. To funguje obstojne, ale je z toho smrad na celu ulicu.

fik
hodnocení

2x

Tak což o to,650 stupňů rostlinu určitě zabije...jen si v tomhle počasí dávej velmi dobrý pozor-způsobit požár je víc než jednoduché,všechno je vyschlé jak na poušti. A je to řešení dočasné,plevel vyroste z kořenů

majsterjoe*
hodnocení

2x

Dělám to někdy horkovzdušnou pistolí na kolenech. Ano, plevel to zničí.

jabraka*
hodnocení

0x

Je to sice možné,že se plevelný stonek spálí,ale z kořene opět vyrazí.Ale na tu dlažbu je to rychlé a spolehlivé.Pak zbude spaleniny zamést.

JB

hodnocení

0x

Ano, funguje to.

Likvidoval jsem rostliny v dlažbě. Zelenou část zlikvidujete poměrně rychle, ale potvory znova vyrazí. Je třeba spáry důkladně prohřát a pak se porost obnoví až po několika měsících. Rychlejší je aplikace Roundupu injekční stříkačkou.

Trochu mi to připomíná vtip o naprosto spolehlivém prostředku proti komárům - komára položíme na jednu destičku a druhou přimáčkneme.

majsterjoe*

Roundup nechci na své zahradě vidět, jinak souhlasím.

re4zon
hodnocení

0x
Jako mnohem lepsi reseni bych videl polit dlažbu solnym roztokem tak, aby poradne zatekl do spar. Zadna chemie a zabije to i koreny.
jabraka*

I použití soli je chemie.Bez chemie,lidi,není života!

JABRAKA

"...polit dlažbu solnym roztokem..." "...Zadna chemie..."
No vidíte, já si do teď myslel, že NaCl je chemická sloučenina. A ona to vlastně žádná chemie není... ;)

re4zon

@magdon Pokud chcete takto slovíčkařit, tak chemická sloučenina je i (horká) voda. Nicméně je podstatným rozdíl mezi přirozeně se vyskytující solí a umělým pesticidem zamořujícím půdu.

Sypání NaCl do půdy je ekologie. Sice tam nic neporoste ani když budete chtít, ale zem bude otrávená "nechemicky".

re4zon
Asi jste si nevsiml ze se tazatel ptal na odstraneni travy v dlažbe, ne na otrávení orné pudy. V zime se soli v jednom kuse, ale znehodnotit nechtěných par zrnek hlíny ve sparach je ekologická katastrofa .

Všimnul. Nebudete tomu věřit, ale sůl se rozpouští ve vodě a voda teče. Třeba do záhonů nebo trávníku.

No a pokud do té soli přidáte chlorečnan sodný (NaClO3) tak máte travex a ten funguje stopro.

fbiswat
hodnocení

0x

Sul bych na zamkovou dlazbu nepouzival,zrejme snizi jeji zivotnost.Co takhle parni cistic

hodnocení

0x

Funguje vřelá voda z brambor, když se uvaří.

oldi
hodnocení

0x
Plevel se může likvidovat dobře mezi dlažbou mechanicky třeba kartáčem na plevel.
Místo Roundupu se může použít ekologický postřik s kyselinou pelergonovou,ten je také účinný. Roundup i a jiné přípravky s glyfosátem jsou škodlivé pro lidi a zvířata, znečišťují i podzemní vodu.
oldi
Přípravky s kyselinou pelergonovou by se neměly použít v době, kdy létají včely a na kvetoucí rostliny. Jsou pro včely škodlivé.
I Roundup je pro včely škodlivý. Roundup nečišťuje také podzemní vodu.
111®

Ha ha , kartáčem na plevel ...měl jsem dva a ještě týž den se vrátily...mám i ten opalovač z Kaufu , a nemá to výkon,no spíš to má dlouhou rouru takže to chladne, lepší je se onout a vzít to horkovzduškou

makk
hodnocení

0x

Podle mě je to nanic. Ono to ten plevel ve spárách zničí, ale je to tak stejně rychlé, jako to vyplet ručně (spíš pomalejší) a té spotřebované energie..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]