Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstarnit zatuchlinu a nepříjemný zápachy

Od: nnaj odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím poradil by tady někdo co dát do pračky aby odstranila zatuchlinu a jiný zápach - např. zápach od chemikálií z oblečení? Máte nějaké osvědčené a vyzkoušené postupy, prosím o radu.

doplněno 03.08.18 18:00:

pozn.: otázka je míněna tak jak odstranit zápach z oblečení nikoli zevnitřku pračky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nalila jsem do pračky láhev octa a nasypala sáček sody bikarbo, pustila na 60 a bylo po zápachu. Přestala jsem použíat tekuté prací přípravky, ty spolu s aviváží vnitřek pračky zapatlají.

hodnocení

3x

Dobrý den. Zkoušela jste jedlou sodu ( ta je dobrým pohlcovačem pachu ) či ocet? Nasypat sodu, či vylít ocet do pračky, na nejvyšší teplotu vyprat prázdnou pračku, případně jen s jedním ručníkem.

smrad
hodnocení

2x

Pravděpodobně se ptáte na zatuchlé oblečení.

Vyprat v kvalitním prášku (bez aviváže) a sušit a větrat na sluníčku. V případě nutnosti postup ještě jednou opakovat.Slunce a větřík dělá divy.

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud jde o rozkladné a bakteriální projevy,pomůže zcela určitě SAVO na praní.Použijte na prádlo dvakrát,třikrát za sebou a určitě to zmizí.

JB

kepler*
hodnocení

1x

Soda je k ničemu, jen částečně likviduje účinky octa. Ocet pachy likviduje nejlépe.

jirikooo
hodnocení

1x

eukalyptovy ojel/spray, ale nevim zda se da v CR sehnat

hodnocení

1x

Tady máte pár tipů, jak zatuchlinu odstranit, např.kypřící prášek, sodu, ocet.. . bydleni.instory.cz/...

Pokud jen vyperete, i když v kvalitním prášku a aviváži, zatuchlina bude cítit stále, to nepomůže. Musel byste hodně dlouho nechat větrat a prát až potom, až by zatuchlina vyvětrala..

miso*
hodnocení

1x
Zatuchlo mi niekolko kusov tmaveho bavlneneho oblecenia. Tricka a teplaky. Pomohlo len vyprat na 60. Ano, latka trochu utrpela. Zehlicka, susicka, dezinfekcie, slnko, ozon, rozne prasky - nic nepomahalo a hned po vytiahnuti z pracky to smrdelo ako po mysiach.

joudic*
hodnocení

1x
Ocet a horka voda.. Ale mene kvalitni veci se muzou vytahat

johny*
hodnocení

1x
Nejlepší je použít ozon. Prodává se přístroj za +-5000,-.
Použití do auta, místnosti atd...použil jsem to na plesnivy sklep, do auta na vyčištění klimatizace...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]