Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvolit sloupky o síle 1,5mm nebo 1,25mm?

Od: m86m® odpovědí: 7 změna:

Ahoj rádci, mám na výběr z pozinkovaných plotových sloupků na čtyřhranné pletivo. Jednou je to 2600mm délka, 48mm průměr a 1,5mm stěna za 216Kč kus a druhý 2500mm délka, 48mm průměr a 1,25mm stěna za 160 kus. Šetřili byste na tomto? Na pletivu bude navíc zelená neprůhledná tkanina kvůli soukromí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, když jsem dělal plot, tak jsem použil lešenářské trubky - ty mají stěnu asi 3mm a nepřijde mi to nijak přehnané.

Takže z mého pohledu - bavíme li se o stěně 1,5, nebo 1,25mm je prakticky stejné. Navíc pokud se na to bude ještě věšet tkanina, tak bych nebyl v klidu za silnějšího větru.

Také jsem použil lešenářské trubky, je to jistota. Ty různé náhražky co jsou natrhu, jen tahají z lidí peníze. Prostě je to kšeft.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

no vemu to podle sebe, plot nestavim na rok nebo dva takze bych klidne zaplatil o x tisic vic hlavne kdyz to vydrzi, protoze pak tu opravim, tam opravim, zadarmo to nebude a zjistim ze uz me to vyslo stejne jako ten kvalitni a stejne se furt neco kazi

vilik1
hodnocení

0x
Nešetřil, protože nemám rád, když je sloupek ohnutý. Klidně bych dal i silnější. Ty staré neplastované byly silnější o milimetr.
Na dvaceti metrech jich bude tak sedm, takže úspora i vzhledem k celkové ceně pofiderní.
hodnocení

Děkuji za odpověď. Rád bych se ještě zeptal zda má cenu zvažovat poplastovaný sloupek nebo raději vzít pozink a třeba jej natřít?

vilik1
Osobně jsem kupoval silnější poplastované, protože mám zmíněných 7 sloupků a raději je za 20 let vyměním, než jako soused každé 4 roky, včetně pletiva natírat. Ale vhodnější variantu u vás si netroufám odhadnout.
Ono se to nezdá, ale napínací drát dokáže sloupky ohnout fakt hodně.

asd1
hodnocení

0x

Lešenovku s 3mm. Moderní papíráky jsou laciná náhražka (a ani není laciná...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]