Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit pračku na odpad

Od: grem odpovědí: 13 změna:

Dobry den nejde mi napojit privod vody na pracku.Viz obrazek.Dekuju za rady

Jak napojit pračku na odpad

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Přívod vody do pračky se připojuje na rohový kohout. A přívod vody do pračky je asi ta hadice, která jde podél zdi a je už připojená.

Podle fotky se mi zdá, že chceš připojit odpad z pračky na sifon.

Nevím kde se na té hadici vzala koncovka s bílou převlečnou maticí. Pokud je tam nasazená, tak ji zkus vytáhnout. Já znám odpadní hadice z pračky nebo myčky a ty jsou zakončené tím šedým plasovým nebo gumovým kusem (co máš pod palcem na fotce). A tento konec se dá navlíknout na vroubkované hrdlo.

Koupili jsme pračku, která měla převlečnou matku jak na hadici pro přívod vody, tak na odpadu. Existují sifony, které mají i pro odpad z pračky šroubení. Myslím, že to je i bezpečnější provedení.

ladinpraha*
hodnocení

3x

Vidím to úplně stejně jako karelst. To, co držíš v ruce, je vždycky na pračce. Druhý konec žádné šroubení nemá a jednoduše se nasune na vyústění ze sifonu a zajistí sponou.

hodnocení

2x
Vytáhněte ten bílý díl z tý hadice, ten tam nepatří.
doplněno 01.08.18 17:32: Tak tohle ještě uříznout, je to univerzální přípojka, musíte si ji přizpůsobit.
Jak napojit pračku na odpad #2

barbakan*
hodnocení

2x

Ten přívod vody je dělám na hadice 1/2 a 3/4 coulu. Takto hadici od pračky nenasadíš. Podle mne, musíš vyměnit přítok, nebo celou hadici od pračky. Nějaká rychlospojka neexistuje.

doplněno 01.08.18 17:54:

To samé je i u odpadu.

(nevšiml jsem si doplnění)

hodnocení

2x

zkusil bych ten konec hadice namočit do vařicí vody a jak se prohřeje tak hned narazit

hodnocení

2x

Odhadl bych to tak, že hadici máte opačně.

Ten konec co držíte patří našrobovat na pračku a opačný volný konec nasunout na ten sifon a přitáhnou kovovou sponou.

petula*
hodnocení

1x
A mám tak chybičku, snažím se zapojit odpad, připojení na vodu jde.

jannovak
hodnocení

1x
Muzete tu bilou plastovou vec vyfotit celou?
Podle me se snazite pripojit privod vody na odpad...
Plastovy privod vody jsem nikdy nevidel (zivotnost/bezpecnost x tlak vody).
Do odpadu pak patri jen nasadit odpadni trubka - ten nema zadny zavit - je to jen gumova koncovka a jeji druhy konec byva v pracce zabudovan “napevno”.

petula*
hodnocení

0x
Děkuji za radu, už jsem to sundala, ale navlíknout to tam prostě nejde, a když tak jen na kousíček a hned to spadne. Zkoušela jsem to spojit eska páskou, ale není to ve stejné rovině, takže to nespojí, tak už vážně nevím :(
ddd

zkus to namazat trochu vaselinou, jarem, mýdlem. Myslím obojí, jak unvitř hadice , tak i konec toho syfonu. Někdy se to musí dělat silou, ale jde to.

roro
hodnocení

0x

Myslím, že bílé "kolínko" se závitem, které je vsunuta do šedé hadice, stačí vytahnout. Pak to pravděpodobně půjde připojit.

milanos
hodnocení

0x

Normálně, uříznout to pod tím šroubením nasunout na podomítkový sifon a dát sponu nebo binder.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]