Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistička vzduchu

Od: monika* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Poradil by mi tu někdo čističku vzduchu, která zároveň odstraňuje i zápach z místnosti? Pokoj o velikosti 20m2. Existují HEPA filtry ale i ty, které vzduch ionizují kladnými ionty. Nevyznám se v tom :/ tak jestli má někdo osobní zkušenosti.. Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miso*
hodnocení

0x
Zapach - na stredoeuropske ludove standardy - nezvladne odstranit asi ziadna. Treba mat v cajku hydroizolaciu, doma poriadok a primerane vetrat. Pripadne mat rekuperaciu a nalezite ju udrzovat v nezasvinenu.
Cisticka s Hepa filtrom je vyborna pri alergii pocas sezony. Po zbytok roka je to kram, co huci a robi prievan. Ak tam je uhlikovy filter a ionizator, chvilku to funguje, ale nasledne zacne uhlikovy filter zlahka smrdiet a bolo by ho treba vymenit snad kazdy mesiac. Zacnu sa z neho pomaly uvolnovat nachytane skodliviny. Ak je tam aj ionizator, skodliviny budu ciastocne zoxidovane a budu smrdiet neprijemnym nasladlym pachom.

olinl
hodnocení

0x
Jen pro inspiraci: ionizator.eu/...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

zapach musis vyvetrat, my mame cisticku od daikinu, je uz sice 8 roku stara, ale v te dobe byla jedna z nejlepsich, ma 7 filtru ale zapachu se stejne nezbavi

monika*
hodnocení

0x

Děkuji mockrát za přínosné odpovědi! A co říkáte na nanodeodorant? https://www. Nanosilver. Cz/nanodeodorant-pripravek-na-odstraneni-zapachu má někdo zkušenosti? Používají se u stomiků a to je někdy puch :-D :)

Doplněno 01. 08. 18 11:42:

Ale to, že by tento přípravek nefungoval nevylučujete? Myslíte to spíše obecně, chápu-li správně

K podobným výrobkům jsem značně skeptický, zvlášť, když mají v názvu dnes módní předponu "nano" ("eko", "bio"..., podobně pak přídavné jméno "laserové..."). Mnoho lidí totiž neví, co vlastně tyhle předpony znamenají a výrobci kdejakých zázračných šuntů toho ve svých reklamách tvrdě zneužívají při vnucování výrobků, které nemají s nanotechnologií (či s laserem) vůbec nic společného.

monika*

Ale to, že by tento přípravek nefungoval nevylučujete? myslíte to spíše obecně, chápu-li správně

Ano myslím to obecně. Fungování přípravku nevylučuji (osobně jsem nezkoušel), ale velice by mě to překvapilo. Myslím, že v mém věku už mám zkušeností habaděj a na rozdíl od mnoha jiných vím celkem dobře, co předpona "nano" znamená. Ovšem třeba se tentokrát mýlím ;).

miso*
Fotokatalyza za pomoci TiO2 a UV ziarenia funguje. Mam doma na policke niekolko vedeckych clankov. Venovali sa tomu Japonci. Potrebujete mat ale to UV ziarenie. Ak to nastriekate do skrine a zavriete ju, supli ste tam predrazenu vonavku. Tvrdeniu predajcu, ze sa efekt za den spusti a potom je trvaly aj bez zdroja UV ziarenia neverim. Odporuje to principu, ako to funguje. Viem, ze v tejto oblasti bol posun a ak sa do TiO2 mriezky primiesal tusim dusik, funguje to aj s viditelnym svetlom - vhodne pre interierove aplikacie. Ale s tym dusikom mozno keciam a nemam cas to hladat.
monika*

Paráda, děkuji moc! v tom případě mi nezbývá nic jiného než to vyzkoušet.. buď to bude fungovat, nebo ne :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]