Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu praskla mi doma struna u žaluzie.Jak na to a hlavne jednoduše.Dekuji.
Hodně záleží na tom, kde máš strunu přetrženou.
Pokud je to dole u uchycení v rámu, tak by to mohlo jít snadno opravit.
V horní liště žaluzií je nějaká rezerva struny. Zde se také struna nakonec napíná.
Takže napřed zkontroluj jakou rezervu máš na struně pod horním krytem. Pak musíš vytáhnout spodní uchycení struny z rámu okna, provlíct strunu přes všechny žaluzie a plastový "klobouček" navlíct na strunu. Pak tam uděláš suk a všechno to smontuješ tak, jak to bylo.
Pokud máš strunu přetrženou někde uprostřed, tak ji musíš celou vyměnit. Já jsem strunu kupoval v rybářských potřebách a ten průměr mne stál 400Kč (ale zase jí mám 100metrů).
Proč struna praskla? Jen tak sama od sebe? Při běžné manipulaci s žaluzií? Nebo jí někdo drsněji pomohl třeba při mytí okna? V prvních 2 případech je totiž rozumné vyměnit struny všechny (a celé, bez ohledu na místo přetržení), i když na pohled vypadají v pořádku. Plast struny na slunci stárne a po pár letech se drolí a rozpadá (na vzdory ekologům ), takže je jen otázka krátkého času, kdy se přetrhne další.
Co se týká postupu výměny, nebude to asi u všech typů žaluzií úplně stejné, takže přesný postup výměny u Vašeho konkrétního typu snad někdo poradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.