Nejste přihlášen/a.
Prosím ještě o radu jak správně naložit se soklem. Jedná se o severní stranu, která je dost mokrá. Chtěli jsme se dostat k pevnějšímu základu a dát tepelnou izolaci - desky a nopkovou fólii, ale díra viz foto mi přijde dost hluboká a je tam stále se drolící vrstva kamene s "hlínou, pískem" nebo co to je. Dříve se sokl vůbec neřešil, pouze se zateplila fasáda polystyrénem a cca 50 cm se nechal sokl, který se obložil dlažbou (ta se tou vlhkostí začíná odlupovat. Můžete mi prosím poradit co s tím nejlépe provést, abychom stále neřešili jen následky vlhkosti, ale odstranili příčinu.
Ten základ vypadá dost chatrně, pokud by se měl opravdu opravit, bude to dost nákladná akce. Sokl postupně vybourat a vystavět nový, včetně vodorovné izolace v úrovni podlahy. Pokud je sklep, bylo by to snazší. Boralo by se to ze sklepa, po metrových kusech. Vybourat a hned vystavět nový, s izolací vertikální zvenku. Něco podobného jsem dělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.