Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dveře viz foto nejdou dovřít, zavřít, kvůli části dveří v červené elipse, kde dveře drhnou o plechová futra. Jde to nějak "opravit"? Zdá se, že dveře jinde mají vůli dobrou. Problém je, že panty nejsou šroubovací viz foto a nejde s nimi točit, hýbat... Co s tím "asi" reálně dělat, ať se dveře zavřou?
Reálně máte 4 možnosti, co s tím:
1. Přihnout panty na futrech (vidím jako jediné jednoduché)
2. Upravit dveře v oblasti zámku (zrovna v oblasti zámku se to dělá pěkně blbě, zámek musí ven a je třeba upravit i zapuštěnou plochu)
3. Předělat panty na dveřích (radši zapomeňte)
4. Srovnat futra (snad jen v případě, že by přesah byl zapříčiněn předchozím poškozením - páčením dveří)
K nejreálnější možnosti 1: Zjistit, zda mezi dveřmi na straně pantů a futry je dostatek místa a pokud ano, vyndat dveře a panty ohnout směrem doprava. Nevíc se mi osvědčily sikovky nebo hasák.
Ohýbat ve směru šipky. Buď sikovky nebo, když se nevejdou - jako tady, tak Ládinovo kladivo.
Panty sice nejsou šroubovací, ale kladivem se dají nastavit.
Sikovky jsou možná "citlivější", ale ani ty nezaručí, že ti v nich ten pant nezůstane.
Ovšem bez představivosti si s tím sám těžko poradíš.
Děkuji za rady zde uvedené. Měl jsem stejný problém. Zárubeň byla šroubovitě zkroucená na straně u zámku.Takže v polodrážce od zámku dolů byla užší než dveře.
Panty umožňují ohyb k směrem k zárubni jen dokud se jí nedotknou - mezi kulatým tělesem pantu a plochou zárubně je asi 1 mm mezera. Ohl (jakoby odvalil) jsem spodní dva panty až dokud se nedotkly zárubně. Tím se posunuly dveře asi o 4 mm.
Teď už nebudu budit sousedy ráno při odchodu do práce mohutným bouchnutím. Nejlepší bylo,, že jsem výsledek svého snažení zkoušel zvenčí. Jaká byla má radost, když se dveře bez odporu s tichým klapnutím poslušně zabouchly. Hleděl jsem pyšně a s ůsměvem na zavřené dveře. Akorát že zvenku ! Až budete zkoušet, mějte klíče u sebe
Mně toto po změně původních dveří za nové taky zlobilo tak jsem flexou kus futra (zárubně ) obrousil asi 50cm na výšku a to dokonce i mezi panty na druhé straně ale jen asi 30cm. Holt tenkrát (koncem 60 )kdy byl panelák koleudován bylo dost času na reklamační opravy a truhlář asi ohobloval v dyných místech dveře a pak dal nový nátěr .
Dle mého tam má tazatel na ohýbání místa dost a dost. Jen dost nešťastně slepil 2 fotky dohromady, tak to blbě vypadá... Taky jsem si zprvu naběhl - viz. moje reakce k Ládinovi.
Nejjednodušší je dveře na drhnoucím místě ohoblovat. Na co se dřít s nějakými panty nebo co. Prostě odstranit to drhnoucí místo, někdy stačí to i nožem a jde to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.