Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím odstranit lepidlo ze sundaného obkladu?

Od: pp odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, čím se dá rozumně (pokud to vůbec lze) odstranit stará lepící hmota z obkladu, který jsem sundal ze zdi. Nevím, čím byl obklad původně přilepen, ale pravděpodobně se jedná o nějakou klasickou lepící hmotu na lepení obkladů. Fotka snad napoví. Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pp
hodnocení

Z nějakého důvodu se nenahrály fotky...

Čím odstranit lepidlo ze sundaného obkladu?
Čím odstranit lepidlo ze sundaného obkladu? #2

asd1
hodnocení

0x

Odbrousit flexou s diamantovým kotoučem.. Ale práce nic moc ;)

pp
hodnocení

Že to bude příšerná práce je mi jasné, nicméně potřebuji jich takto očistit zhruba 6, což by snad mohlo být ještě únosné. Jen bych se ujistil - diamantovým kotoučem myslíte něco takového? hobynaradi.cz/...

Nebo možná tento? hobynaradi.cz/...

asd1

Klidně něco takového..

hobynaradi.cz/...

Pokud neni náhradní obklad, tak je dobré nejdřív vyzkoušet na odpadu ;)

Kotouč držet pod úhlem ca 45° brousit hranou a lehce přejíždět levá - pravá...

pp
hodnocení

Takže pokud tomu dobře rozumím, mám koupit diamantový řezný kotouč a tu vrstvu lepidla se snažit odříznout a nikoli koupit diamantový brusný a vrstvu lepidla odbrousit? Není tam i při velké opatrnosti větší riziko, že přežíznu tu dlaždici vejpůl?

EDIT: Asi jsem rychleji četl než přemýšlel - takže navrhujete koupit řezný kotouč a pracovat s ním podobně, jako kdybych "brousil"?

asd1

Stačí levnější řezný. Odříznout NE - neřežeš drážky ani vrstvu lepidla, ale hranou kotouče jezdíš do strany tam a zpět a lehce "lížeš" plochu. Flexu držíš pevně oběma rukama. Obklad položený třeba do trávy/ dohlíny, tak aby se neviklal a neulítl do strany...

krtek66
hodnocení

0x

stačí i šmirgl na šťopce do vrtačky a opatrně brousit, aby nekřupl obklad...zrovna předminulej týden jsem tohle zdělával z panelové zdi...šlo to jak po másle...tady je problém s malou plochou a křehkým obkladem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]