Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Mám asfltovou hydroizolaci v pokoji. Chtěla bych na ni položit dlažbu. Jaký je správný postup?
Děkuji
z
Zabetonovat a do živého betonu dle jeho "hustoty"pocukrovat" cementem nebo polít cem.kaší a doho klást ihned nebo počkat pár dnů a pak na lepidlo.
Asi takhle ono spíš záleží na tom jak nerovnou máte tu asfaltovou izolaci -a jakou potřebujete mít tzv čistou výšku podlahy!Pokud máte málo místa pak rovnou lepidlem lepit dlažbu ale je tam (pkd není podklad ideální) udržet rovinu! A navíc se může stát že to na asfaltu bude po nějaké době zlobit i když se použije jakýkoliv kontaktní můstek ,nejen Murexin.
Dřív (když jsem se koncem 70 učil) se dokonce na IPU nahazovalo 2cm malty-jádrová omítka a pak se ,po vyzrání omítky,lepil obklad (sprchy třeba v tělocvičnách) a podlahy se zabetonovala a jak jsem psal výše
Dlažba na asfaltu po sundání parket drží docela dobře.Není to hydroizolace,ale lepidlo.Jakékoliv navýšení této vrstvy je zbytečné,kvalitní lepidlo flexi má dobré adhezní vlastnosti samo o sobe.Podklad není třeba rovnat na extrémní rovinnost,drobné nerovnosti se srovnají při lepení dlažby.Stačí použít hrubší nanášecí hřeben.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.