Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, plánuji rekonstrukci podlahy v bytě. Byt je z období první republiky. Na chodbě mám parkety, složení podlahy - parkety, smrkové desky, zásyp a pod tím vším je beton. A teď ten problém, chci nahradit parkety dlažbou. Složení dové podlahy, liapor - vyrovná nerovnost, tvrzený polystyren, sádrovlaknitá deska a dlažba.
Nevím jak je to se zatížením podlahy, dlažba a sádrovlaknité desky budou těžší než původní podlaha. Bude zatížení v pořádku? Chodba má 14m2.
Jaké je normální zatížení v cihlovém domě na 1m2?
Děkuji za případné rady a zkušenosti.
Díky všem za reakce. Ještě jsem zjišťoval hmotnost nové dlažby - ta je 16,8 Kg na m2, parkety mají hmotnost v průměru 14 kg na m2, takže tady zas takový hmotnostní rozdíl nebude. Sádrovlaknitá deska má ale hmostnost 33 kg na m2, nahradí smrková prkna pod parketami a trámy na kterých jsou ty prkna přibytá. Těžko říci kolik váží ta smrková prkna a trámy v přepočet na m2. Ale když o tom tak "selskou logikou" uvažuji, tak by to zas tak velký hmotnostní rozdíl být neměl?
Je tam beton, dělal jsem sondu, abych si to ověřil. Jedná se o dům z roku 1922 - sám jsem byl překvapen, že pod tou škvárou skutečně beton je. Původní dokumentace se nedochovala, byl jsem i v archívu města. O složení stropu má jinak v našem domě každý svou teorii. Někteří říkají, že to jsou dřevěné trámy zalité betonem. Někdo, že tam jsou normálně železná íčka a někdo tvrdí obojí
Jinak díky za uklidnění
Pokud chcete mít 100% klid o složení stropu-pak udělat sondu= navrta ať již sezhora či odspodu-pak nabudete jistoty že je takový jaký je.Např býv statek údajně někdy kolem roku 1880,pak? poté kanceláře JZD pak. snad obecní bydlení + provozovna hygie (holič-kadeřník) dnes již normánlní dům a stropy jsou od železobetonu až po dřevo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.