Nejste přihlášen/a.
Při dělání marmelády se mi připálil zevnitř hodně hrnec. Nemohu to ničím odstranit. Ví někdo jak na to? Díky
Teď se mi to stalo také se švestkama.
Naliji trochu vody, vsypu celý prášek do pečiva /nebo dva, podle velikosti kastrolu/ a nechám přejít varem. Odstavím do sklepa a nechám dva dny reagovat. Pak jde všechno sloupnout, nebo /nerezový hrnec/ pomocí dřevěné špachtlí, či koncem dřevěné vařečky, odškrábnout - jde to zlehka, připálenina se změkčí a nabobtná. Zbytky dočistím Pulirapidem /70 Kč/ Splendi Acciaio - speciální prostředek na nerezové nádobí, na který nedám dopustit.
Na smaltovaný kastrol bude stačit jemný prášek na smaltované nádobí, na houbičce, nebo hadříku. Záleží, na co jste zvyklí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.