Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím pořeboval bych poradit s výběrem split klimatizace do domácnosti, jsem v tom ztracen navzdory snaze posbírat informace, kde se dá. Jedná se v principu o jednu jednotku pro chlazení ložnice 17 m2, neočekávám od toho žádné drastické zimy, jen aby se v noci lépe spalo
1. Pokud bych chtěl multi-spli,m musím mít specální model, nebo lze na každou vnější klimatizační jednotku napojit více vnitřních?
2. Vyplatí se brát v současnosti populární model klimatizace s inverterem?
3. Jaký model byste doporučili s ohedem na tichost provoznu vnější jednotky (abych neobtěžoval sousedy)? Rád bych také, aby bylo možné dobře nastavit úroveň odvlhčování a to buďto jen chlazení (odvhlčování vypnout) a/nebo nastavit regulaci například jen na 50 %.
4. Měl bych si najít firmu a pak z její nabídky, nebo si sehnat klimaizaci sám a pak firmu?
Na Heureka je populární například tento model, je dobrý, špatný? (Samsung AR5000, kdyby odkaz nepřežil.)
klimatizace.heureka.cz/...
Případně připojte vlastní doporučení, klidně i na firmy operující v Praze. Instalace bude vyžadovat něco drobných stavebních úprav a vedení přes místnost, takže si to nebudu instalovat sám.
Děkuji, budu vděčný za jakékoli navedení či odkaz na vhodné fórum či článek (těch obecných jsem přečetl dost, ale jak vidíte, o moc moudřejší nejsem...).
tohle sem resil loni a nasel sem dobrou firmu, akorat do Prahy to maji 400km
1. mam jednu klimu dole v baraku druhou nahore, puvodne sem chtel taky jednu venkovni jednotku ale majitel firmy co mi to montovala rikal ze cenove to vychazi draz, bude se zbytecne tahat trubky coz zvysuje riziko budoucich poruch a pokud ti ta venkovni odejde tak odstavis vsechny klimy
3. pokud nekoupis uplnou cinu tak vnejsi jednotka je ticha asi vzdycky, ja ji mam 2 metry od okna a kdyz sem to zkousel tak pri otevrenem okne neni vubec slyset
4. urcite bych koupil klimu i montaz od jedne firmy, daji ti zaruku, budes servisovat a kdyz se neco podela tak vis komu volat, pokud budes mit neco tu a neco tam tak kdyz prijde problem tak se zacnou vymlouvat jeden na druheho
obe klimy mam DAIKIN, vykonove sem nechal montovat tak aby chladily cely byt a ne jenom jeden pokoj, na jare nebo podzim se obcas pritopilo kdyz byl odeckam zima a jeste se netopilo doma, vsechno funguje jak ma, cenove i s praci , cestou a super jednanim majitele i tech co to montovali jedna jednotka vysla na 25000,-
Ahoj Juraji,
moc dík za odpověď
Daikin je koukám doporučovaná značka, vyhlídl jsem si tři jednotky, máš na to nějaký názor? Ty 3,5 kW mě zaujala jen protože je v akci a montáží, i když hádám, že se montáž tak jako tak prodraží.
vip-klima.cz/...
vip-klima.cz/...
vip-klima.cz/...
Prosím, jak je to s tím odvhlčováním? Jde to nějak vypnout?
Dík!
no ja to zas tak neresil abych hledal co kde jak, takze ti neporadim co z toho bude lepsi, ja hledal spis dobrou firmu, tem sem rekl co od toho cekam, ze si radeji priplatim ale chci to nejlepsi at to neni treba furt dokolecka opravovat a zbytek sem nechal na te firme
pouzivam to jako obycejny uzivatel, zadne automaty na tom nezapinam, proste v lete mam pustenou jen klimu, jaro/podzim kdyz je treba se pritopi anebo kdyz chci kapku rozhybat vzduch tak jen ventilator
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.