Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na kolik výjde 200m výkop do zámrzné hloubky

Od: neon* odpovědí: 7 změna:

Na kopci na louce mám podmáčené místo. Kopnul jsem jámu do země a je plná vody. Chtěl bych o 200m níž na chatce mít tuto vodu. Jedná se o louku. Logicky bych měl dát hadici do zámrzné hloubky.

Ale po mnoha debatách jsem nedokázal zjistit odhad ceny takovéto práce.

Tzn. na šířku nějaké malé radlice udělat 200 m do hloubky.

A padaly teorie. Že:

1) než platit nějakého bagristu, tak si pronajmout bagr a dělat to sám

2) vykašlat se na malý bagr, že objednat velký, nasadí úzkou radlici a bude to mít rychlej

3) vykašlat se na bagr a objednat jakousi drážkovačku (ale do jaké ona umí hloubky?)

Hlavní pro mě je, na kolik to může vyjít, když budem předpokládat, že louka není na skále, bude tam celkem v pohodě zemina.

Na kolik výjde 200m výkop do zámrzné hloubky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

4x

Já mám naplánovaný 100m výkop do nezámrzné hloubky(80 cm) s bagristou za 6 tisíc,výkop ,položení 40mm hadice pro tlakovou kanalizační přípojku a zahrnutí.Jinak ručně zahrnovat 200 m po drážkovačce by se mi moc nechtělo...

111®
hodnocení

0x

nejlevněji vyjde vlastní práce a zužitkování vlastního sádla.
Ale vážně, drážkovačka bez problémů do 1,5m a úzká drážka, používá se pro pokládku kabelů...takže odhaduji šířka cca 20cm

neon*
hodnocení

Díky za preferenci jak to dělat.. ale nejvíc mě zajímá odhad ceny, netuším kolik drážkovačka udělá metrů za den, kolik to prostě může stát.

Půjčení drážkovačky stojí cca 4-5tis na den.
Takže celou akci bych viděl tak na 10tis včetně obsluhy.

hodnocení

0x

Máš záměnu termínu, nikoliv zámrzná, ale nezámrzná hloubka. vodapitna.cz/...

hodnocení

0x

Je to vaša lúka? Nebude vás stáť povolenie viac ako práca,ak to nieje váš pozemok?

johan*
hodnocení

0x
Mrknul bych se na půjčovny nebo prodejce stavebnin, kde mechanizaci půjčují a udělal si to sám. Trošku zručný člověk po seznámení s obsluhou stroje zvládne práci za jeden den, ale nejste-li majitelem louky, tak bych byl opatrný nebo se s ním raději domluvil. Nepodsypete-li trubku pískem nebo štěrkem, může dojít časem k jejímu porušení, neboť po pozemku se pohybuje těžká mechanizace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]