Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapající voda u odbočky na pračku

Od: dankaa odpovědí: 6 změna:
Jak opravit kapající vodu z ventilu u pračky (viz obr)?
Kapající voda u odbočky na pračku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ten modrý klobouček stáhni a pod ním je šroubek.

Když šroubek vyšroubuješ, tak jde stáhnout ta průhledná část (je nasazená na "tisícihranu").

Většínou je špatný o-kroužek na hřídelce s ticícihranem.

Na demontáž mosazného vršku musíš zastavit hlavní uzávěr vody a pak můžeš mosazný vršek vyšroubovat. Pokud si netroufneš na opravu, tak se dá koupit celý mosazný vršek jako náhradní díl.

dankaa
hodnocení

Voda vytéká z té plastové rukojeti. Můžete mi prosím někdo poslat odkaz, jaký přesně náhradní díl mám požadovat? Chtěla bych si vyměnit celou tu mosaznou část...

hodnocení

4x

Nedoostatečně popsaná závada. Na obrázku je víc míst, kde to může kapat. Nejlepší je označit šipkou místo.

olinl
hodnocení

0x
Vyměnit těsnění mezi armaturou a plastovým dílcem, případně zkusit dotáhnout onu plastovou matici. Pro zručnějšího kutila práce na pár minut(výměna těsnění, očištění).
olinl
Aha, netěsní "ventil"-špatně jsem přečetl info, beru odpověď zpět..

hodnocení

0x

Myslíte úplně dole, mezi tou plastovou a kovovou věcí? Tak tam je špatné těsnění. Vezměte fotku v mobilu a zajděte do železářství, nové těsnění vám za pár halířů prodají. Protože je těch těsnění hodně v několika rozměrech, prodavačka podle fotky přesně určí správné. Já to tak dělám celý život. Cesta nejmenšího odporu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]