Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové palubky

Od: jirik50* odpovědí: 7 změna:

Zdravím odborníky, mám 2 podhledy balkonů obložené palubkama. Spodní balkon v pohodě, na horních palubkách se objevila asi plíseň. Vzhledem k výšce a přístupu je problém to obrousit a přelakovat. Nápad: palubky vyměním za plastové s tím, že mi poradili (taky vzhledem k přístupu) je nalepit na stávající mamutem. Nevím, jestli to udrží, má někdo zkušenost?

Dík za rady J

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Měl by jste spíše zajistit, proč se ta plíseň objevila. Zřejmě tam někde trochu zatéká, nebo se tam z nějakého jiného důvodu drżí vlhko. A tomu zrovna nepomůžete tím, že tam nalepite další vrstvu. Postupem času ta plíseň umí vylézt i ve spárách plastových desek.

jirik50*
hodnocení

nezatéká, přikládám to k tomu, že jsem to položil na novou přístavbu, nějaká vlhkost v trámech a něco v palubkách. Co dosáhnu očistím nebo stříknu něčím proti plísni. Hlavně jde o to, zda ten mamut ty plastové palubky udrží. Prý stačí dát lepidlo do tří bodů a drží, to nevím, nemám s tím zkušenost

karel556*
Mamut drží velice dobře a mám s ním dobré zkušenosti, nebál bych se ho použít, mám s ním nalepené lišty na posuvného dveře v kovových futrech a již to drží bez problémů 3 roky
karel556*
Oprava: posuvné dveře ( na T9 si člověk musí dát bacha)"smich"

hodnocení

0x
No, v tomto případě bych lepidlu nevěřil. Žádnému.

hodnocení

0x

Mamut to udrží. Mně by ovšem ta plíseň pod tím vadila! A pozor - plastové palubky mají dost velkou teplotní roztažnost, takže pokud to bude na sluníčku...:(

karel556*
Píše podhledy, takže vlastně stropy, ještě jsem neviděl že by na strop svítilo sluníčko, jedině snad u protinožců "smich"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]