Ahoj, potřebuji odpojit starý radiátor v paneláku. Původní trubka se uřízne, udělá nový závit a na to uzávěr, jehož účelem je uzavřít vodu než se tam připojí nový radiátor. Ten uzávěr tam už zůstane navždy ale bude otevřený. Jaký tam mám dát uzávěr? Nějaký kulový nebo rad. uzavíratelné šroubeni? Použil bych šroubení ale nejsem si jistý zda ho lze použít pro tento účel. Díky. Všechny povolení mám tak prosim nediskutovat co mohu a co ne. Díky.
Zozente novy radiator a namontujte ho tam hned. Na privod vody pouzite klasicky ventil pre termoregulacnu hlavicu a utiahnite mu plastovu ciapocku. Na spiatocku pouzite uzatvaratelne radiatorove srobenie. Radiator potrebujete mat k dispozicii, aby ste trafili spravne roztec. Nemusite ho ani napustat, staci len na chvilu zalozit. Alternativne mozte pouzit "ventil-kompakt", kde sa to napaja zo spodu, ale v panelaku bude vhodnejsie asi klasicke napojenie.
Akykolvek venitl navyse Vam tam bude do buducna spatit.
mytrix*
Já to ale potřebuju řešit hned. Není to jen o radiátoru. Tak jak jsem to napsal to teď potřebuji
miso*
V tom pripade by som volil bud klasicke priame gulove kohuty, ktorym date casom dole ovladacie paky, pripadne pozrite na “radiatorove srobeni prime uzaviratelne”. Vyzera to asi najcivilnejsie zo vsetkych ventilov a ak by to malo zacat tiect, ma to kovovu ciapocku s tesnenim. Skontrolujte ale technicky list, aby nemalo prilisne tlakove straty. Rozmer podla trubky. Tesnenie na koudel alebo vlakno. Predpokladam, ze trubky su ocelove. Zavit zvladnete narezat?
To není zrovna chytré řešení. Až bude tazatel potřebovat připojit radiátor, tak by musel znovu vypouštět vodu. Tak, jak je otázka položena, musí být na obou trubkách uzavírací ventil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.