Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuju dát nějaké laciné stropní podhledy do dílny. Je přilepená k RD, střecha je šikmá, budu dávat mezi trámy vatu na zateplení a potřebuju to něčím zakrýt, aby mi nepadal "bordel" z vaty na hlavu. Trámy jsou 2 ks dlouhé 430 mm a od zdi jsou na obou stranách cca 60 cm a od sebe cca 90 cm. Myslel jsem, že bych přidal mezi trámy (kde je 90 cm) napříč několik lajsen a dal tam sádrokarton, ale díla není vytápěná a myslím, že by se to mohlo prověšovat. Protože je šíře přesně 2500 mm napadlo mě dát tam OSB desky, nemusel bych tam dával ty lasny a dal bych to jen na trámy a na koncích na zeď, ... a nemusel bych si dělat starosti s prověšováním a možnou vlkostí. Poradte mi prosím jestli je nějaké lepší řešení, záleží i na ceně ... jedná se jen o dílnu.
Jo, střešní krytina je Bramak a je pod ní parozábrana, zdi jsou ytong 25 cm
Donalde,
nevím zdali Vám rozumím. ale nic levnějšího jak sádrokarton nedáte. Snad jen kontaktní mebránu, třeba Jutadach 95. Ale to nedoporučuji.
Když dáte OSB, musíte taky dát rošt, jinak se to prohne. I cetris se prohne..
Sádra stojí m2 asi 40Kč, OSB deska 115Kč...
nebo se mýlím?
doplněno 15.11.12 18:47:Donalde, dejte rošt 50 cm od sebe a určitě stačí SDK.
ICQ 55180641
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.