Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka se při ždímání a odstřeďování klepe

Od: hyns odpovědí: 28 změna:

Dobrý den,

koupil jsem novou pračku (Candy CST 370L-S), zapojil, vyndal stěhovací pojistky z bubnu, zkontroloval podle vodováhy, zda je pračka rovně. Ovšem při ždímání a odstřeďování se šíleně klepe a v souvislosti s tím i hlučí. Přikládám odkaz na video: vimeo.com/...

Podle vodováhy byla úplně rovně, buben byl vždy zhruba z půlky plný. Nenapadá vás prosím někoho, co s tím? Reklamaci chci volit až jako poslední variantu.

Díky moc

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A co se ti na tom nezdá? Vždyť se chová úplně normálně. A je to díky prádlu v bubnu, které nikdy nebude přesně vyvážené.

A buben z půlky plný? To je ta největší blbost, kterou můžeš udělat. Buben musí být PLNÝ. Pak se pračka bude chovat tak, jak má.

doplněno 25.07.18 10:13:

Nestačím se smát. Nikdo z rádců neví, jak moc se pračka třese, klepe, hučí apod., ale skoro všichni ví, že je to moc a že by se tolik klepat neměla*smich*

A "klec" na neposednou pračku? Dobrý nesmysl, který značně urychlí zničení závěsného mechanismu bubnu uvnitř pračky. Debilní vynález hodný Nobelovy ceny*smich*

doplněno 25.07.18 13:26:

Omlouvám se, videa jsem si nevšiml, ale i po jeho shlédnutí neshledávám nic nenormálního.

hyns

No, ja myslim ze vi, proto jsem do otazky prikladal to video, aby se to dle nej dalo posoudit :)

hyns

No tak snad je to fakt ok, jen ze mi to prislo, ze se klepe fakt az moc. Uvidim, co k tomu jeste napisou z toho servisu. V poslednim najmu byla pracka od majitele, ale celkem historicka. A takhle hodne se ani zdaleka neklepala..

pb®
hodnocení

2x

Nevím co kdo máte za pračky, ale moje pračky (Whirpool a nyní Indesit), pokud je v bubnu málo prádla, takže by hrozilo nerovnoměrné rozložení při odstřeďování, tak prostě nevyždímají. Pokusí se o to, prádlo různě přehazují, ale nakonec nevyždímou. Tím se chrání před poškozením. Dnešní pračky nejsou jako kdysi Tatramatky, které když ždímaly, musely se držet, aby nevybouraly panelákové jádro. Dnes mají pračky funkci, že se při ždímání stabilizují a jen mírně vibrují.

hodnocení

0x

V návodu ke každé pračce je popsáno jaké minimální množství prádla je potřeba vložit. Určitě to není půl bubnu. Buďte rádi, že vám pračka neutekla z koupelny.

hodnocení

0x
Na můj vkus se klepe o trochu víc.
Ale setkal jsem se s případem, že nestačilo vyšroubovat šrouby, ale ještě se musel vytáhnout takovej blázinec přes který to bylo přišroubovaný.
Schválně jsem se ptal mé lepší polovičky, kolik dává prádla a prý podle potřeby, klidně i půlku a pračka se tedy klepe podstatně míň.
hyns
hodnocení

Právě, tohle mi přijde fakt hodně, ještě se podívám pořádně do spod, ale myslím že tam nic na další uchycení není... To jak tady někdo píše že se nesmí dávat půlka bubnu mi přijde blbost, přece není nutnost naplnit pračku po okraj..

hodnocení

0x

Takhle se pračka klepat nemůže. To musí cestovat po celé koupelně. Mám levnou Indesitku s předním plněním a při odstřeďování se jen sotva viditelně chvěje. Plný buben nedávám nikdy, prádlo se pořádně nevypere, když se přes sebe nemůže převalovat.

smudli*
hodnocení

0x

Dobrý den,

dříve se prodávaly takové jakési "klece" na tyto neposedné pračky. Uchytily se ke stěně či podlaze a pračka se ani nehla. Nevím zda jsou k sehnání i dnes, možná by ji někdo uměl vyrobit.

hodnocení

0x

Přijde mi to na první pohled opravdu extrémní. Tohle nám pračka (předem plněná..a jiné značky) nedělá ani omylem, bez ohledu nato, jestli je v ní jeden ručník, nebo zcela plný buben..

hodnocení

0x

V návodu k této pračce je popsáno kolik jakého prádla je potřeba vložit. Z logiky věci vyplývá, že prádlo se musí v pračce patřičně rozložit, aby neházela. V tom případě bych viděl závadu v rozběhu, při začínajícím odstřeďování. Pračka se rozbíhá moc rychle a prádlo se nestačí rozložit po obvodu bubnu.

matesj
hodnocení

0x
Zcela normální,pokuď nepochoduje po koupelně...Můžete ubrat na odstřeďovacích otáčkách...1000 a více,není pro prádlo zcela vhodné...
hyns

Tahle má max 1000 a tuším že na videu je právě praní s 1000, možná 800 otáčkami. 600 by mohlo být dostačující?

matesj
Jak vám prala "stará" pračka?
Já to testuji na hrnku s kávou...vyleje,nevyleje...našli,nenašli.
600 je naprosté minimum i na mé 17let staré...
hyns

No, tohle je moje prvni pracka, predtim jsem vyuzival jeste pracku u rodicu, tam byla s prednim plnenim a myslim teda, ze se takhle ani zdaleka neklepala, obzvlast, kdyz na ni byla polozena susicka.

Kazdopadne nevim - pulka lidi tu pise ze je to normalni, pulka ze to normalni neni.. Napsal jsem dotaz na jejich servis a prilozil k tomu i video, tak uvidim, co mi reknou oni. Pri nejhorsim bych reklamoval..

hodnocení

0x

Pokud by pračka nebyla nová, řeknu vám že jsou načaté tlumiče.
Není tam někde nechaná ještě jedna pojistka?

dobr
hodnocení

0x

Mně se zdá, že to rychlé třesení se pračky vypadá, jako že nestojí pevně na všech čtyřech nohách. Jsou tam stavěcí nožky, zkus jestli jedna z noh není pozalezlá (jde šroubovat lehčeji než jiné). Vodováha je důležitá, důležitější je, zda jsou všechny čtyři nohy stejně zatížené.

hodnocení

0x

Souhlasím s tím, co napsal dobr a to že pračka je sice ve váze, ale nožky nejsou stejně zatížené. Zkuste s ní, když nepere, zahýbat do jednotlivých stran . Měla by jít na všechny strany stejně. Stačí milimetrová vůle a při těch otáčkách u odstřeďování to dělá divy. A nožky u mě mají aretační matku, tak tu také utáhnout, ať se to při praní nerozešteluje. A můžu doporučit tyto podložky pod nohy pračky alza.cz/... . U mě to hlavně odstranilo hluk, který se přenášel přes nohy do dlažby. A k tomu videu - že se pračka trochu víc zatřese při ukončení ždímání je normální - prádlo se při snižování otáček "odlepí"od bubnu rozhodí vyvážení. Jinak se mi to až tak hrozné nezdá.

hodnocení

0x

U Candy je to normální. Jsou to nekvalitní šmejdy.

Kdyby měla něco odjeto, tak klepání způsobují zadrhávající se ložiska nebo vyběhané třecí tlumiče.

karel556*

Reagujete na skoro tři roky starou otázku, konečně se tazatel dočkal fundovaných odpovědí *smich*.

jaromirt
hodnocení

0x
Mám podobný problém u nové pračky AEG . Vyvážil jsem a stejně se klepe. Technik řekl,že je to normální. Není to normální. Měl jsem před tím Bosch a běhala jak hodinky ani při vyklepaných tlumičích tak nevibrovala. Tlumiče jsem osobně vyměnil a bylo to perfektní. Potom odešly uhlíky na motoru. Dnes se boku do hlavy, že jsem je nevyměnil,asi by fungovala dál. AEG dělají na Ukrajině, kdybych to věděl nikdy bych to nekoupil. U pračky jsou důležité tlumiče. Pračka visí na dvou pružinách a zespodu na dvou tlumičích. Zkuste jezdit v autě bez tlumičů a uvidíte jak Vám bude skákat. To samé je u pračky je to samé. Snažím se jim vysvětlit, aby vyměnili tlumiče,ale vůbec se jim do toho nechce. Reklamují to není to jediná závada na nové pračce.
J. T.

oldi
hodnocení

0x
Pračka má stavitelné nožičky, podlaha v koupelně nemusí být rovná. Nožičky je třeba zajistit. Popř. snížit otáčky odstřeďování.
Pračka už bude mít od položení otázky po záruce.
Pomoci by mohla gumová podložka, která se prodává pod pračky.
jaromirt
Když jsem napsal,že jsem pračku vyvážil tak jsem automaticky použil stavěcí šrouby, které jsem zajistil. To myslíte,že u každého prání budu snižovat otáčky,aby pračka nevibrovala? Ne pračka na toto musí být stavěná a vyzkoušená. Viděl jsem test AEG kde má 1600 otáček. Ten skelet se i při těchto otáčkách ani nehnul.
Pračky, které vibrují jsou šmejdy nebo zmetky. Ze servisu z nás chtějí udělat blbečky přestože moc dobře vědí,že je to špatné. Jen pro informaci dodáváme výrobky do CH a tam by nám takový nebo podobný zmetek vrátili a ještě by nám nechali zaplatit dopravu i ušlý zisk. Jen u nás jsme takoví bl. kteří si nechají všechno líbit.

Když jsi v tom rovnání pračky, zkus ještě pohyb pračky v úhlopříčce nožiček.

Mohl by tam být znatelný rozdíl v pohybu a mohlo by to po naladění i pomoci, ale kdo ví.

Viz příloha

Pračka se při ždímání a odstřeďování klepe

jaromirt
Tady si asi nerozumíme mám AEG v půdorysu má 470 mm s dvířky 490 mm x 600 mm základna slušná a do úhlopříčky to drží na jednu i druhou stranu dobře a přesto to vibruje že věci na pračce pochodují. Tohle dělá, když je jeden tlumič těsnější jak druhý. A nebo je něco s elektronikou . Pračka se (pyšní) samovyvažováním.
Je to prostě zmetek. Stará Bosch byla ještě užší a běhala jako hodinky. Cokoli bylo na pračce ani se to nehlo. Bosch byla vyrobena v Německu a ne jako AEG na Ukrajině. Taky jsem zkoušel antivibrační podložky a bylo to ještě horší. Pračku Bosch jsem vůbec nevyvažoval jen jsem jí šrouby ustavil tak,aby se nekvedlala a vydržela 12 let.

oldi
hodnocení

0x
Některé pračky jsou hlučnější. U praček Candy udávaná hlučnost výrobcem 78-79dB při odstřeďovaní. Prodávají se i pračky s hlučností okolo 50dB při praní a s hlučností okolo 70dB při odstřeďování.
jaromirt
L6SE27SCE
ÚZKÁ PRAČKA PŘEDEM PLNĚNÁ PROSENSE
Tato pračka by měla být ta tichší.
Praní 49 dB a odstředění 73 dB.

miba
hodnocení

0x
Pračka AEG s horním plněním na nízké otáčky klapala, způsobovala to uvolněná řemenice na bubnu. Šroub jsem zalepil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]