Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem novou pračku (Candy CST 370L-S), zapojil, vyndal stěhovací pojistky z bubnu, zkontroloval podle vodováhy, zda je pračka rovně. Ovšem při ždímání a odstřeďování se šíleně klepe a v souvislosti s tím i hlučí. Přikládám odkaz na video: vimeo.com/...
Podle vodováhy byla úplně rovně, buben byl vždy zhruba z půlky plný. Nenapadá vás prosím někoho, co s tím? Reklamaci chci volit až jako poslední variantu.
Díky moc
A co se ti na tom nezdá? Vždyť se chová úplně normálně. A je to díky prádlu v bubnu, které nikdy nebude přesně vyvážené.
A buben z půlky plný? To je ta největší blbost, kterou můžeš udělat. Buben musí být PLNÝ. Pak se pračka bude chovat tak, jak má.
Nestačím se smát. Nikdo z rádců neví, jak moc se pračka třese, klepe, hučí apod., ale skoro všichni ví, že je to moc a že by se tolik klepat neměla
A "klec" na neposednou pračku? Dobrý nesmysl, který značně urychlí zničení závěsného mechanismu bubnu uvnitř pračky. Debilní vynález hodný Nobelovy ceny
Omlouvám se, videa jsem si nevšiml, ale i po jeho shlédnutí neshledávám nic nenormálního.
Nevím co kdo máte za pračky, ale moje pračky (Whirpool a nyní Indesit), pokud je v bubnu málo prádla, takže by hrozilo nerovnoměrné rozložení při odstřeďování, tak prostě nevyždímají. Pokusí se o to, prádlo různě přehazují, ale nakonec nevyždímou. Tím se chrání před poškozením. Dnešní pračky nejsou jako kdysi Tatramatky, které když ždímaly, musely se držet, aby nevybouraly panelákové jádro. Dnes mají pračky funkci, že se při ždímání stabilizují a jen mírně vibrují.
V návodu k této pračce je popsáno kolik jakého prádla je potřeba vložit. Z logiky věci vyplývá, že prádlo se musí v pračce patřičně rozložit, aby neházela. V tom případě bych viděl závadu v rozběhu, při začínajícím odstřeďování. Pračka se rozbíhá moc rychle a prádlo se nestačí rozložit po obvodu bubnu.
Tahle má max 1000 a tuším že na videu je právě praní s 1000, možná 800 otáčkami. 600 by mohlo být dostačující?
No, tohle je moje prvni pracka, predtim jsem vyuzival jeste pracku u rodicu, tam byla s prednim plnenim a myslim teda, ze se takhle ani zdaleka neklepala, obzvlast, kdyz na ni byla polozena susicka.
Kazdopadne nevim - pulka lidi tu pise ze je to normalni, pulka ze to normalni neni.. Napsal jsem dotaz na jejich servis a prilozil k tomu i video, tak uvidim, co mi reknou oni. Pri nejhorsim bych reklamoval..
Souhlasím s tím, co napsal dobr a to že pračka je sice ve váze, ale nožky nejsou stejně zatížené. Zkuste s ní, když nepere, zahýbat do jednotlivých stran . Měla by jít na všechny strany stejně. Stačí milimetrová vůle a při těch otáčkách u odstřeďování to dělá divy. A nožky u mě mají aretační matku, tak tu také utáhnout, ať se to při praní nerozešteluje. A můžu doporučit tyto podložky pod nohy pračky alza.cz/... . U mě to hlavně odstranilo hluk, který se přenášel přes nohy do dlažby. A k tomu videu - že se pračka trochu víc zatřese při ukončení ždímání je normální - prádlo se při snižování otáček "odlepí"od bubnu rozhodí vyvážení. Jinak se mi to až tak hrozné nezdá.
Když jsi v tom rovnání pračky, zkus ještě pohyb pračky v úhlopříčce nožiček.
Mohl by tam být znatelný rozdíl v pohybu a mohlo by to po naladění i pomoci, ale kdo ví.
Viz příloha
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.