Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připevnění bojleru

Od: jouzek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je možné zavěsit bojler (80l) na zeď 7,5 cm viz foto.

Je to ten vrchní šár, který je provázaný s ostatními zdmi. Skrz zeď bych chtěl bojler připevnit těmito nebo podobnými šrouby ... eshop.besta.cz/...

Zeď bude ještě zpevněna lepidlem a perlinkou.

Děkuji za odpovědi

Připevnění bojleru

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, počkejte si na názor odborníka, ale já bych tomu nevěřil - měl jsem 80 L bojler na nosné zdi a příčku ("štorcku") instalatér k zavěšení bojleru vyloučil. Zdravím!

111®
hodnocení

1x

já mám 120l Dražice ne duté kantce, ale dutiny vylity sádrou, a z druhé strany plát železa vcelku cca 120mm široký, pžes to šrouby skrz, druhá pásovina, sešroubováno speciálně vyrobenými matkami s dosedací plochou pro bojler cca 50mm průměr , závit M10. na tom visí bjler a je přitažen matkami M10 přes velkoplošnou podložku. Vše bylo následně zapraveno omítkou. Takže podobnou montáž bych uděla před finální úpravou. S vámi navrhovanými šrouby nemám zkušenost.

hodnocení

1x

Šrouby, které ukazujete jsou na bojler, ale není popsáno na jaký. Já bych pro jistotu použil závitové tyče M12 a na druhé straně ocelové plotny, které bych si předem připravil. Pokud má bojler čtyři úchyty použil bych dva svislé pásy široké např, 25mm o síle 5mm do kterých bych vyvrtal otvory pro závitovou tyč v rozteči podle bojleru. Délku plotny bych zvolil tak, aby přesáhla rozteč šrounů na každé straně +- 20cm. Plotny bych pak zezadu upevnil na stěnu tak, aby z druhé strany vyčnívaly jen závity pro upevnění bojleru v dostatečné délce. Na ty závity bych pak vložil čtvercové podložky např. z podobného materiálu jako ty plotny, dal matky a utáhl. A pak už bych pověsil bojler. Ty železa bych samozřejmě před tím, zakryl omítkou, na místě bojleru mohou vyčnívat matky a o ně se bojler může opřít při dotahování.

Ještě mě napadlo, pokud by na vnější straně vadily kvůli omítce na plotnách matky, tak závitovou tyč plotnou prostrčit a zavařit.

hodnocení

0x
Nepokoušel bych to. Jednou jsem měnil bojler na kantce a byl stejně podpořený úhelníkama z druhé strany našroubovanými do vedlejších zdí. Takže doporučuju při montáži připravit např jekl 50 x 20mmm na šířku toho kumbálu s přivařenými pásovinami na boku jenž se přikotví na ty boční zdi plus do tý pod tím.
A šrouby na bojler se připraví do toho. Ale dokud to nevidím tak to berte jako příklad...
krtek66

chtěl jsem napsat podobné řešení. Prostě rozložit váhu bojleru vč. vody do okolních stěn. Udělat tam prostě "kovový regál", na který se bojler posadí.

jouzek
hodnocení

Díky všem za odpovědi.

Takže myslíte, že by to vyřeši nějaký držák z pásoviny viz obrázek?

Ty svislé části by se připevnily skrze zeď až do provázaných "kolmých zdí" a k té vodorovné části by se ještě přišroubovala jedna pásovina zevnitř.

Doufám, že to píšu srozumitelně.

Připevnění bojleru #2

Myslím, že by to taky šlo. Ten bojler má jen dva úchyty? To už výrobci šetří i zde?

jouzek
hodnocení

Ano, má jen dva úchyty. Ale možná koupím bojler jiný, tak bych to ještě popř. upravil.

Koupil jsem byt a bojler je starý cca 5 let, tak bych tak možná předešel budoucím komplikacím.

111®

jo tohle to udrží, akorát tu příčku bych dal asi výše, stejně to bude namáhané na střih..

krtek66
hodnocení

0x

chyba...nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]