Nejste přihlášen/a.
Máme po předchozích majitelích bazén v zemi, který jsme se pokoušeli vyčerpat ponorným čerpadlem, ale to tam nechalo tak 8 cm hloubky vody (na 7 metrový bazén to je ještě dost vody). Přemýšlím jaký typ čerpadla kopuit, abych ho použil zde (jednou za x let - bazén se takto běžně nevypouští) a ještě ho zužitkoval při zalévání zahrady (časem přemýšlím o IBC u stodoly, z kterých bych čerpal děšťovku). Přemýšlel jsem o nějakém povrchovém a jestli to dobře chápu, jedna hadice se strčí tam, odkud chci nasávat a z druhé vytéká voda.
Rád bych samozřejmě investoval méně než více...ale ne zas, aby to druhý rok odešlo...
Jedna z možností: Fieldmann FVC 5010-EK
Samozřejmě pokud je přání bazén vypouštět častěji, tak (pokud to jde) vyrobit do dna vyspádované drážky a malou jímčičku, do které se tohle čerpadlo položí. Klidně i do rohu.
Případně chvilku hledat na internetu ... kalové čerpadlo je v pohodě použitelné
Jenom mám podezření, že tohle čerpadlo (tenhle konkrétní typ) neprojde horním otvorem nádrže.
Ponorná čerpadla mají jenom jednu hadici - druhou nepotřebují, vždyť jsou ponořená.
Povrchové - ano, vhodnou hubicí jde dosáhnout prakticky sucha, buď samonasávací nebo se zpětnou klapkou a zalít před spuštěním.
Zběžně jsem zapátral - Metabo TP6600 by mělo docela slušně vysušit. Například.
Zdravím, mám zapuštěný bazén a dokáži ho vyčerpat skoro do sucha bez minimálních nákladů. Ovšem nevím jaký máte typ skymmeru.
Ve skymmeru mám na vtoku vnitřní závit. Do něho našroubuji přechod ( ten jediný jsem musel koupit -asi 50kč) na hadici kterou používám na čištění bazénu. Hadici zaplavím vodou a dám do bazénu. Pustím bazénové čerpadlo. Toť vše. Pokud je v bazénu už vody po kotníky , tak mám plastovou koncovku , která se běžně používá na čištění bazénu a je součástí skymmeru. ( vypadá jak příruba) Nasadím na ni tu hadici ( vše pod vodou aby nenasála vzduch) položím ji na dno a zatěžkám ( použám dva kousky zámkové dlažby) mezi přírubu a dno bazénu dám ještě - cokoliv co je 0,5 až 1cm vysoké já používám dva dřevěné hranolky , aby neležela těsně na dně a bylo tak umožněno nasávání vody. Jak už je v bazéně tak 0,5 cm vody tak ji k přírubě naháním smetákem . Dno není nikdy ideálně rovné , tak jsem si časem vychytal to nejhloubější místo . Tím dosáhnu , že půlka bazénu je téměř suchá.
Základ je mít ve skymmeru na vtoku závit a nebo sehnat jakýkoliv přechod skymmer x hadice. Investice asi 50 Kč.
Pokud bude zájem mohu zkusit dát nějaký obrázek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.