Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo Shoe Goo - díry v podrážkách bot

Od: diryvpodrazkach odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

neustále se mi na podrážkách bot dělají díry. Protože bydlím na vesnici a nemám auto, tak hodně chodím na autobus, z autobusu, v terénu atd. a teď to hlavní -> chodím na autobus přes slepou příjezdovou cestu, kde jsou velké ostré kameny strusky. Ostrá struska tam je už spoustu let, protože se tam neustále stavějí nové baráky a nikdo tam asfaltku dělat nebude.

Našel jsem na internetu lepidlo Shoe Goo za cca 200 Kč + poštovné. Uvažuji o zakoupení průhlédné verze pro utěsnění děr v bílých podrážkach -> proti vodě/sněhu. Za tu cenu se mi to vyplatí, protože bych tím mohl opravit nejméně troje svých bot. Na youtube atd. jsou návody na aplikaci tohoto kvalitního lepidla.

Má s tím někdo zkušenosti?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miso*
hodnocení

4x
Spominam si na naseho ucitela - do skoly som cez pole chodil bosy, aby som nepredral podrazky a topanky som si mohol obut az pred skolou.
Popozente cestu a do tej doby skuste stastie v pracovnych odevoch. Mavaju tam topanky so zosilnenou podrazkou proti prepichnutiu. Pre civilne ucely odporucam verziu bez ocelovej spicky - nie vzdy je prijemna na nosenie a je to vaha navyse.
Nejake lepidlo, obavam sa, vodeodolnost prilis nezachrani. Silikon nebude mat prilisnu prilnavost. Skor by som asi skusil stastie s nejakym nizkopenivym elastickym polyuretanom.

clivis
hodnocení

1x

Ahoj,

Lepidlo Shoe Goo jsem si koupil, pouzivam ho, a uz bych ho za nic jineho nevymenil. Je to poklad. Vsechny Mamuty, Chemopreny muzou jit do***. Opravuji si s nim propichnute samonafukovaci karimatky Thermarest a Klymit - po 1 dni schnuti perfektne drzi tlak a pritom lepen misto zustava pruzne. Originalni lepici zaplatove sady jsou k nicemu. Mam 3 roky stare sandaly Triop basic za 400 Kc - kdykoliv se mi vytrhne popruh z gumove sendvicove podrazky, nebo se praskne ta podrazka, slepim a chodim dal (a to vazim 180 kg). Uz mi to usetrilo nekolik tisic za nove karimatky a boty. Deckam s tim spravuju skolni papuce. Po Chemoprenu sly vzdy do kytek, protoze zralok se udelal za 2 dny znovu. S timhle lepidlem skonci papuce az s tim, ze deckam vyroste noha. Za 200 Kc neskonale dobry uzitek, doporucuju aspon vyzkouset. Na zalepeni podrazky a jeji neprodysnost to bude urcite fungovat, ty ostre kameny nevim... Napada mne prilepit tim Shoegoo k podrazce kus stare tenke pneumatiky nebo plaste z kola? V pripade zajmu zaslu foto aplikace - ale spis bude stacit, ze potvrdim, ze vsechno, co je o tom na youtube, je pravda.

hodnocení

0x

Nemám zkušenost s lepidlem, ale myslím si svoje o opravě podrážky.

Samozřejmě to můžeš vyzkoušet. Třeba to bude opravdu nějaké kvalitní lepidlo a životnost podrážek trošku prodloužíš.

Já když jsem zjistil, že je poškozená podrážka boty, tak jsem ji přeřadil na víkendové použití a začal jsem přemýšlet o nákupu nových bot.

Lepil jsem několikrát podrážku boty, ale trvanlivost lepeného spoje není velká. Když uvážíš zatížení podrážky, neustálé deformace, vystavení všem vlivům počasí a ještě mechanické poškozování ostrými kameny - to nevydrží žádná podrážka. I když si koupíš vojenské kanady, tak ta podrážka bude trpět.

Nemůžeš chodit třeba okrajem cesty kde nesjou aspoň ty ostré kameny?

diryvpodrazkach
hodnocení

"Nemůžeš chodit třeba okrajem cesty kde nesjou aspoň ty ostré kameny?" - tam je buď bláto nebo vysoká neudržovaná tráva/pole. Asi sepíšu petici na stavbu přijezdové cesty. Kupovat co půl roku nové boty za 1 500 Kč je fakt síla. To už jsem mohl našetřit na feldu.

Tak si kup za cca stejnou cenu vojenské boty Vz 60-černé kanady nebo Vz 62 hnědé ,důstojnické kanady. ty vydrží. osobně má ještě jedny hnědé hooodně sešlapané ale nafasoval jsem je někdy v roce 1984! a v činné službě jsem je měl snad denodenně na nohách!

Ještě spíše než nějaké lepidlo za 200+ pošt. bych si za cca 100kč koupil stavební,sanitární silikon a tím zalepil díry v podrážkách!

diryvpodrazkach
hodnocení

A nevyžere ten silikon včetně těch výrobků o kterých psal " jofa® - dnes 13:39"nějak tu textilii vložky v botě, která je nad tou podrážkou? Abych si ty boty nezničil ještě více.

Pokud je to z obyčejného železa pak sanitární podporuje korozi železa-je fungicidní jinak řečeno kyselý skrze odolnost proti plísním.Už párkrát jsem takto boty opravoval ale stejně není nadto než koupit nové a případně kvalitnější!

jofa*
hodnocení

0x

Tady máte to samé lepidlo za polovinu při stejném množství. Já bych do těch děr dal Mamut glue. webshop.rooya.cz/...

nakup-barvy.cz/...

planetka*
hodnocení

0x

Možná blbost,ale doma jsem díry podrážky pantofle lepil lepicíma tyčkama tavnou pistoli -Hezký den

diryvpodrazkach
hodnocení

Existujou nějaké voděodolné vložky do bot? Jde mi o to, ať nemám promočené ponožky při chůzi v dešti. Díry se objevují v oblasti pat.

doplněno 21.07.18 14:50:

Dodatek - voděodolné ze spodní strany vložky.

hodnocení

0x

Než kupovat furt nový boty, nebylo by levnější koupit fůru jemného štěrku? Takhle to udělal švagr.

diryvpodrazkach
hodnocení

Ale já tou cestou jenom procházím, bydlím od ní 1 200 metrů. Je to v sousední vesnici. Mám se tedy obrátit na místní úřad?

planetka*

rumicek má pravdu-Na úřadě se také poptat jak to řešit a boty bych vzal sebou.:)

diryvpodrazkach
hodnocení

0x

Tak EU zase perlí -> viz odpověď na můj dotaz uvedená níže a ve screenu. :)

"momentálně nejsou vůbec Shoe Goo lepidla transparentní dostupná a to kvůli nové směrnici EU, že to obsahovalo nějaké látky, které se v EU nesmějí používat a tak momentálně pracují na nové směsy, ale už se na to čeká celkem dlouho.

Určitě můžeme dát vědět, až bude opět dostupné, přesné datum ale bohužel nevíme :/ "

Lepidlo Shoe Goo - díry v podrážkách bot

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]