Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče do řadové garáže

Od: premy odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
začalo mi téct ze střechy do řadové garáže ve městě.
Střecha byla natažena nová před 8lety, jak se dá opravit nebo spíš čím?
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud vidíte mokrý flek na stropě, tak místo, kde zatéká může být i o kus dál, resp. jinde (voda si najde cestičku). Takže, nejdříve vylézt na střechu a najít místo závady - potom, až doplníte informaci o povrchu střechy, snad poradíme více. Zdravím!

danielzo
hodnocení

2x

Předpokládám, že jde o asfaltové pásy lepenky, najít poškození a buď opravit bitumenovým tmelem nebo natavením záplatou z lepenky, zkontrolujte i atiku a oplechování. Po 8 letech se bude jednat spíš o poškození než o špatnou montáž. Také doporučuji alespoň jednou ročně kontrolu střechy, zametení listí a nečistot, odstranění mechu. Například pod stromy se může za léta udělat i silné vrstva nečistot, kde může i zakořenit nějaký stromek a poškodit lepenku.

olinl
hodnocení

0x
Střecha je z asfaltových pásů nebo plechová?

premy
hodnocení

Dobrý den,
střecha je z asfaltových pásů.
Pořádně jsem tam nic nenašel, potečené místo uvnitř garáže bylo v místě, kde je plech. Tak jsem některá místa s pocitem nejistotého poškození tmelil černým tmelem na střechy.
Jak to místo jinak zjistit?
Díky
premy
24.07.18 22:02
hodnocení

Teče do řadové garáže
Teče do řadové garáže #2
ben®

premy - použil jste střešní tmel, což je dobře. Jestli jste našel všechna místa s možným poškozením takto nezjistíme (to se ukáže až časem, resp. po dalším dešti). Ovšem, jestli to z obrázku dobře rozeznávám, tak na oplechování je stopa po kaluži a to v místě spojení plechů - tam by mohl být ten problém a i tam by to chtělo použít ten tmel (z obrázku si nejsem jistý, že jste to tam udělal). Takže, ještě se zaměřte na to spojení plechů.

premy
hodnocení

Opraveno, jsem zvědavý, zda už to bude konečně dobré.
Díky tady všem rádcům

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]