Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Čím dál častěji vidím, jak někdo ovládá svůj byt pomocí hlasu (klidně anglicky). Celkem by mě o tom zajímalo více, jen nevím, pod čím to hledat. Ovládat takhle světla zvládne např. Philips bridge, ale co jsem koukal, tak jen světla. Zajímala by mě jakákoli technologie, co dokáže pomocí hlasu ovládat osvětlení, topení, tv, zásuvky atd. pokud se o to někdo zajímáte, prosím vaše rady, moc děkuji
!pokud o tom nic nevíte a chcete klasicky kritizovat, tak prosím odchod. Děkuji !
Podívejte zde...ono to vypadá pěkně, ale je to dost nákladné...ten inteligentní dům...je to pro ty "movitější"a taky pro "hračičky"...dají se využít části této soustavy; jako třeba řízení kotle ÚT a taky radiátorů - inteligentních hlavic, apod...
U nás se tímto zabýva firma ElkoEP, systém iNELS...jsou další, třeba ABB i zahraniční...ale jsou i xxxxxxx ...hledejte "inteligentní elektroinstalace"nebo i "inteligentní dům"..."trochu"se tím zajímám, ale asi k plné realizaci nikdy nedojde...
Osobně jsem o některých prvcích inteligentní domácnosti při stavbě uvažoval, nicméně nakonec jsem uznal, že je to zbytečný luxus, nehledě na finanční náročnost. Nakonec jsem zrušil i topení s wifi, jelikož mám stejně jen nastavené dva profily, na přitápění, vytápění v zimních měsících a vypnuto a celou zimu topení prakticky neřeším. Automatické světla a vše možné je hezké, ale tak nějak jsem uznal, že zvednout zadek ze židle a zmáčknout vypínač a podobně, ještě zvládnu. Jinak nejjednodušší varianty, jak zjistit více je napsat do vyhledávače pojmy jako třeba inteligentní domácnost nebo hlasové ovládání domácnosti a studovat. Produktů a informací je po internetu už mraky, ideálně konzultovat s někým, kdo se na toto odvětví specializuje. Základní varianta by mohla být třeba Google Home, případně nějaká alternativa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.