Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci rusit sousedy hlasitou hudbou

Od: chachn odpovědí: 19 změna:

zdravicko, desne rad posloucham hudbu nahlas, pokud trochu pridam na svem 100 kg stereu, vibrace se nesou i do sousedniho domu (spolecna stena - radova zastavba, stereo v prostredni mistnosti, tedy na kazdou stranu k sousedovic stene je jeste jeden pokoj), uz me jednou prosili, zda-li bych to ztisil, ze potrebuji uspat dite, pri tom se zminili, ze ty vibrace jsou slyset/citit, skoro porad. jelikoz bych s nimi i nadale rad vychazel dobre (jsem nekonfliktni clovek), ale bez hlasite hudby dlouhodobe nevydrzim, napadlo me spolecne steny osadit akustickou penou, ale uz netusim, zda to bude mit zmirnujici efekt na hluboky bas, ktery "trepe" domem. diky za radu

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x

Dobrý den, vibrace způsobují basové tóny hudby (což je jasné i Vám) a šíří se i podlahou - nebude stačit odhlučnit jen stěny. Ona by to odhlučnění zvládla nějaká specializovaná firma, ale bude to nákladné a místnost už nebude vypadat jako obývák, ale jako studio. Navrhuji používat kvalitní (audiofilská) sluchátka a tím nikoho rušit nebudete (a pozor na sluch). Zdravím!

jabraka*
hodnocení

3x

Asi bych kopíroval odpověď BENa

jen doplním.Prostup zvukových vln závisí na frekvenci.Různé materiály pohlcují zvuk různě,Nízké tóny spíše masivní materiály,vysoké zase vláknité.Akustické obklady upravují dozvuky a odrazové jevy.-rezonance.U paneláků se basy realizují na stavebních konstrukcích vedením zvuku.

JABRAKA

tiffany*
hodnocení

3x

Jak to vlastně bylo s těmi troubami z Jericha? V obytném prostoru tohle dělat nemůžete, normální člověk potřebuje klid k odpočinku, aby mohl dále fungovat, o dětech, které se teprve vyvíjejí, nemluvě. Působíte těm lidem utrpení, Ben odpověděl skvěle, včetně ohrožení sluchu, poškození je nevratné (dle lékařky ORL).

chachn

zase to neberte tak, ze to mam pustene na max 24/7 :-D cas od casu (treba jednou dvax tydne) si dam hodinku dve "relaxu" u hlasite hudby, ja u toho odpocivam, nekdy dokonce i drimu ;)

uxovifibal
hodnocení

2x

Kup si sluchátka.

chachn
hodnocení

nez-li zacnes radit, nauc se nejdriv cist a pak chapat psany text. diky *mala*

hodnocení

1x

Lidi píšou, že si máte koupit sluchátka. A já doplním bezdrátová sluchátka. Nebude vás omezovat dosah drátu.

hodnocení

0x

Pokud nechcete rušit sousedy, postavte si boudu v hustém lese.

Ale co chudinky zvířátka? *sok*

Která? Mimochodem - hustý les opravdu skvěle tlumí zvuk.

Např. ptáci (v hustém lese je jich méně než v řídkém, ale to neznamená, že v hustém nejsou). Pro přírodu je takový randál hrozné zlo.

Já bych spíš doporučila pouštět takovou hudbu někde v hlubokém sklepě, vzdáleném od lidských obydlí.

chachn

bezvadna rada, moc diky :-P

planetka*
hodnocení

0x

Mám zkušenosti s panelakem, s cihlovým domem i novostavbou a zdá se mi, že nakonec nejvíce záleží na sosusedech. Víc než na typu stavby...Někde vymysleli přístroj který si soused rušený hlukem upevní na zeď a hluk se vrací zpět odkud vyšel.Někde jsem to četl více jak to funguje nevim.

bezejmena
hodnocení

0x

Chápu Vás. Občas taky vítám kravál.

Bedny postavte na akusticky izolující desky (existuje více typů), používají se třeba pod pračky. Tím je třeba začít, protože vibrace jdou tudy. První a rychlý krok.

Pokračování: Celý prostor obložte akustickou izolací (jehlany, vlnky atd.) - takový podivný molitan. Dá se lepit, dělá se v různých barvách. Obložit beze zbytku. Hračičkovská práce, ale funguje. Celkem nemá smysl olepovat místnost platy na vejce.

Nebo předsazená akustická příčka.

Je možné, že se nevyhnete dvojité podlaze a místnosti v místnosti.

Bezdrátová uzavřená sluchátka jsou samozřejmě také možná, ale audiofilům nevyhovují.

Technická: předpokládám, že zářiče nemáte přebuzené. Neboli že do nich jde jenom ten výkon, který snesou.

chachn

repra mam na gumovych "nozkach", pred tim opravdu rezonoval cely dum, ted vibrace jdouci do podlahy jsou podstatne eliminovany. prebuzene nejsou, repra jsou 90/220 a zesik je 100 wattovy... takze ty molitanove jehlany, ci vlnky by mely pomoci? diky vsem za rady, ale v lese se blbe shani elektrika a poradit sluchatka, hmm :) je to usmevna rada :-D

Pokud jde o les a elektriku - centrálu pořídíte za pár šupů a kanistr benzínu taky.

Vyjde to o něco levněji, než v domě postavit hermeticky uzavřenou odpruženou místnost ..

chachn
hodnocení

jenze jeste koupit les, ze jo, na cizim to asi stavet nebudu, tahat horlavinu do lesa, to mi asi taky neprojde, az na me prijdou slunickari, ze nicim ouska stonozka, tak me vykuchaji za ziva... a bouda bude muset byt cca jako muj dum, protoze u hudby rad i shukam, nebo varim, nebo sedim na dvorku a griluju... koukam ze se troluje vsude*zmateny* tak vam preju peknej den s tema vasema nesmyslnejma radama *frajer*:-P

Možná je to rada nesmyslná, ale po léta ji aplikujeme. Centrála a 2x200W ..

mek95
hodnocení

0x

Podívej se na youtube, spousta lidí právě akustickou pěnu si dávala a zároveň k tomu točila i recenze, takže by ti to mohlo pomoci, jmenovitě kdo mě teď napadá tak Freescoot. Ale je jich mnohem více.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]