Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakový spínač občas nesepne

Od: ppp odpovědí: 3 změna:

Na chatě mám nově instalované čerpadlo do vrtu, tlakovou nádobu a tlakový spinač. Vše funguje, jen tak vždy po cca 5 sepnutích tlakový spinač nesepne (a čerpadlo nenačerpá vodu do tlakové nádoby). Zapnout-vypnout řídící jednotku čerpadla nepomůže, na tlakový spinač je třeba poklepat (stačí jemně prsty) a on hned sepne. Nádoba i spinač jsou sice za přepážkou, ale na kryté verandě k jihu, takže tam jsou výkyvy teplot. Je možné, že ty změny teplot mají nějaký vliv na chod spínače, nebo je jen nový a potřebuje se ochodit?

děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych ho vyměnil, když na něj není spoleh. Když se závada vyskytuje nepravidelně, tak se špatně stanovuje příčina. Ale u tohoto typu zažízení bych se moc do opravování nepouštěl. Možná tak ještě zkusit promazat mechanické části.

hodnocení

2x

No já bych to ještě zjednodušil - pokud dobře chápu, je instalace nová, tak by snad měla být nějaká záruka? Rozhodně tlakový spínač reklamovat a sám do něj vůbec nezasahovat, aby ten zásah pak nebyl důvodem neuznání reklamace. Jinak normální chování to určitě není a ty výkyvy teplot na něj nebudou mít vliv ( teda pokud by byl ok ).

olinl
hodnocení

1x

Vypadá to na kousek nečistoty v ústí armatury před membránkou tlakového spínače ve "vodní"části tlakového spínače. Mimochodem tyto spínače občas zlobí i nové. Pokud montážní firma ručí za funkčnost v záruční lhůtě, obrátil bych se na ně. Stačilo by vypnout čerpadlo dole ve vrtu, uzavřít ventily/kohouty v blízkosti tlakového spínače, odmontovat ventil a vyčistit ho na "vstupu"vody. Pokud tam nemáte vodní filtr za čerpadlem z vrtu, doporučuji ho namontovat ( zhruba něco podobného: obchod-vtp.cz/... )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]