Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem majitel dvou garzonek po cca 30m2 v Mladých Bukách. Koupil jsem byty od v té době většinového majitele bytu - právnická osoba. Ve stanovách, které jsem byl nucen podepsat je zahrnut odvoz odpadů najatou firmou, protože většinový vlastník je právnická osoba. V prvním roce to bylo cca 3500,- Kč v za rok 2017 to již činí 5000,- Kš za oba byty dohromady. Byty pronajímám a každý nájemník ještě platí odpad obci dle její vyhlášky tušim 500,- Kč. Takže dohromady za dvě garzonky o celkové výměře 60m2 platim cca 6000,- Kč. Mám pocit, že to jsou nedražší odpady v Evropě. Většinový majitel několik bytů prodal, ale neustále má nadpoloviční většinu, takže změna stanov nepřipadá v úvahu. Jak je možné tento problém řešit abych neplatil naprosto nesmyslnou částku za odvoz odpadů. Předem děkuji za odpověď.
@petrnemecek - Ve stanovách, které jsem byl nucen podepsat je zahrnut odvoz odpadů najatou firmou
Nebyl jste "nucen podepsat".
V těch stanovách je ohledně odvozu odpadu konkrétně uvedeno co?
Dobrý den, pokud mají Vaši nájemci v bytech trvalý pobyt, tak dle zákona platí za odpad obci, resp. platí v místě, kde mají trvalý pobyt. Takže, pokud tam trvalý pobyt nemají, tak obci platit nemusí. Vy (jako majitel bytů) za odpad platíte smluvně a máte nárok 1x za rok dostat vyúčtování za služby, kde bude uvedena i platba za odpad. Už jste takové vyúčtování dostal? Nebyl za odpad přeplatek a vráceno? Jednal jste s majitelem nemovitosti o snížení záloh za odpad? Zdravím!
ivzez - toto já vím (dokonce z vlastní zkušenosti), ale vysvětlit nám to musí tazatel (proč platí 2x, resp.
jednou nájemci a podruhé majitel). Pokud tam nájemci nemají trvalý pobyt a za odpad platí majitel bytů, tak by to mělo stačit jen jednou.
@Ben → platba ua odvoz odpadu se řídí vyhláškou a každá obec to může mít jinak.
Někde platí jen ti, kteří mají v obci hlášen trvalý pobyt, jinde každý, kdo v obci skutečně bydlí a produkuje odpad. Stává se tak, že někdo musí za odpad platit jak v místě trvalého pobytu, tak v místě, kde skutečně bydlí.
Zaujalo mne to donucení: Jak se prosím dá někdo donutit k podpisu něčeho, s čím nesouhlasí?
Navíc se domnívám, že jste nepodepisoval stanovy (protože jste je nevydal). Myslím, že jste pouze potvrdil seznámení se stanovami.
Kromě toho jste měl na výběr → pokud jste nesouhlasil se stanovami většinového majitele, mohl jste koupit jiné byty od někoho jiného.
OT: To nebudou nejdražší odpady v Evropě, ale na světě, ne-li ve vesmíru. ((–:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.