Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit dům bez vodovodní přípojky... (jen vla

Od: jmenujiseanonym odpovědí: 5 změna:

Dobrý den
Hledám dům ke koupi, našel jsem jeden co vypadá celkem ok, ale není napojen na obecní vodovod. Voda je jen prý z vlastní studny, ale pitná...
Mám 2 dotazy.

1) Kolik by cca stálo napojení domu na vodovod? Dům má předzahrádku asi tak jen 2 metry a před zahrádkou je hned standardně chodník a silnice. Vodovod je "hned" u domu (silnice) (jedná se o starší zástavbu na vesnici, ne novostavby) a to buď na straně domu, nebo přes silnici to realitka nevěděla. Každopádně vodovod vede před domem. Předzahrádku má domek jen malou, asi tak cca 2 m (možná ani to ne). Kolik by tak se vším všudy asi stálo napojení domu na vodovod?

2) Je "standardní" a "bezpečné" odebírat i vodu normálně na pití (BEZ převařování samozřejmě) jen tak z vlastní studny...? Nikdy jsem se s tím nesetkal, žil jsem v rodinném domě vždy s normálním vodovodem. Studnu jsme měli jen zalévání zahrady...
Je pitná (prý je pitná) voda ze studny "normální a bezpečné" řešení...? Nejsou např. problémy že i při vytrvalejšícjh deštích bývá voda znečištěná...? Nebo v určitých obdobích znečištěná z nějakého důvodu...? Není třeba problém že v léte ve velkých vedrech je takové vody méně nebo třeab úplně dočasně zmizí...?

(Jde jinak o normální RD pro celoroční normální bydlení (nejde o chatu nebo chalupu))..

Díky za rady a zkušenosti

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pripojka
hodnocení

2x
Cena přípojky závisí na tom kolik práce jste si schopný udělat sám a na podmínkách vodárenské společnosti. Teď jsem budoval přípojku a stálo to cca 22.000kc. 10.000 šachta,3.000 projekt,5.000 vodárnam, nějaký písek,cement, materiál hadice, šroubení,kohouty, něco bagristovi, instalatérovi , celkem asi 22.000, cca 3dny práce, musel jsem část kopat ručně, projít základem, zaházet výkop,atd.

fik
hodnocení

0x

Pokud je studna vydatná a voda pitná,tak to máš zlatý důl a o jeden výdaj méně. Můžeš vodu vzít na rozbor,tam ti řeknou zcela bezpečně jestli je pitná. Kdyby jsi chtěl připojit vodovod,je to samozřejmě taktéž možné,na tvoje náklady a musíš mít stavební povolení. Ale jak jsem psal,pokud ta studna kapacitně stačí a voda bude pitná,je to zcela zbytečné.

Já mám taky vlastní studnu,ale stačí jen mimo léto,to musím pustit vodovod...vodu z ní piju celé roky a žiju

jirikooo
hodnocení

0x

take mame rod. dum jen ze studnou a uplne v pohode, naopak jsme radi, ze nejsme zavisli a sobestacni v tomto ohledu

1) zkuste treba nejremeslnici.cz, pozvete si tam experty tezke odhadnout, zalezi to na mnoha aspektech

2) Nechte si udelat rozbor, nejlepe jeste ;red tim, nez dum zarezervujte nebo koupite. S vodou my osobne problem nemivame, ale mozna proto, ze ji mame dostatecne hlubokou, je to kopane apod. Zalezi na geologickem slozeni pudy v dane lokalite.

hodnocení

0x

Záleží na hloubce studně. U mělké studny může být voda pitná a druhý den už nemusí.Mám studnu 7 m a na vodovod jsem se rád napojil.

rv*
hodnocení

0x

Máme jen studnu, z vody děláme pitnou a je to lepší (i levnější) a spolehlivější varianta, než vodovod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vodovodní přípojka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]