Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dům kupní cena 2.8 milionu, odhadní bude tak

Od: mojejmeno odpovědí: 3 změna:

Chci si koupit starší RD, ale normálně k obývání, žádná NUTNE rekonstrukce (i když všechno už je starší, vše funguje a ještě x let fungovat bude, zadna blizka rekonstrukce tedy neni nutna). Jde o "okolí" (do 30 minut autem k okraji) Brna. Na dům si budu brát hypotéku cca 80% hodnoty.
Cena domu do 2,8 milionu. Kdyby byla kupní cena (bez provize RK a bez daně) 2,8 milionu, jakou lze čekat zhruba odhadní cenu na dům od banky... Četl jsem že odhadní ceny bývají nižší a rozdíl musím doplatit... V bance mi ale baba zase říkala že to bylo spíše dříve, dnes prý většinou odhadní cena = kupní... O tom ale docela pochybuji... Jaké máte zkušenosti a vy a o kolik si myslíte že se bude lišit odhadní cena domu u částky (kupní) 2,8 milionu za dům?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ysifuxe
hodnocení

1x

Odhadní ceny pro banky jsou takové, jako je +- reálná tržní cena.

Pokud ti tedy odhadce banky vypočítá o dost nižší cenu, tak je to pro tebe upozornění, že kupuješ předraženou nemovitost.

Nic víc za tím nehledej. On je na bance závislý a je tu pouze proto,aby bance ochránil její investici Tedy upozorňuje jí pouze na opravdu předražené nemovitosti, protože kdyby dělal schválně nižší odhady, tak by poškozoval banku.

autorprispevku
hodnocení

díky za zkušenosti, snad to bude v mém případě vp ohodě... ale je pravda že se nyní neustále říká jak jsou nemovitosti předražené, tak mám trochu obavu jestli to fakt není pravda a on prostě stanoví reálnou cenu nemovitosti která je nižší než ta kupní (i když já bych akceptoval i tu kupní) a banka mi pak hypotéku nedá... snad k tomu nedojde

gazda*

moje zkusenost z hypoteky.. odhad cca 5% nizsi nez kupni cena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]