Nejste přihlášen/a.
Chci si koupit starší RD, ale normálně k obývání, žádná NUTNE rekonstrukce (i když všechno už je starší, vše funguje a ještě x let fungovat bude, zadna blizka rekonstrukce tedy neni nutna). Jde o "okolí" (do 30 minut autem k okraji) Brna. Na dům si budu brát hypotéku cca 80% hodnoty.
Cena domu do 2,8 milionu. Kdyby byla kupní cena (bez provize RK a bez daně) 2,8 milionu, jakou lze čekat zhruba odhadní cenu na dům od banky... Četl jsem že odhadní ceny bývají nižší a rozdíl musím doplatit... V bance mi ale baba zase říkala že to bylo spíše dříve, dnes prý většinou odhadní cena = kupní... O tom ale docela pochybuji... Jaké máte zkušenosti a vy a o kolik si myslíte že se bude lišit odhadní cena domu u částky (kupní) 2,8 milionu za dům?
Děkuji
Odhadní ceny pro banky jsou takové, jako je +- reálná tržní cena.
Pokud ti tedy odhadce banky vypočítá o dost nižší cenu, tak je to pro tebe upozornění, že kupuješ předraženou nemovitost.
Nic víc za tím nehledej. On je na bance závislý a je tu pouze proto,aby bance ochránil její investici Tedy upozorňuje jí pouze na opravdu předražené nemovitosti, protože kdyby dělal schválně nižší odhady, tak by poškozoval banku.
díky za zkušenosti, snad to bude v mém případě vp ohodě... ale je pravda že se nyní neustále říká jak jsou nemovitosti předražené, tak mám trochu obavu jestli to fakt není pravda a on prostě stanoví reálnou cenu nemovitosti která je nižší než ta kupní (i když já bych akceptoval i tu kupní) a banka mi pak hypotéku nedá... snad k tomu nedojde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.